سیم افشان 1 در 6

اطلاعاتی جامع در مورد سیم افشان 1 در 6

سیم افشان 1 در 6 از سیم های انعطاف پذیر و مقاوم است که با عایقی از جنس پلاستیک PVC، روکش شده است. این سیم افشان، دارای استحکام کافی در برابر سایش و ضربات فیزیکی است و مقاوم در برابر حرارت و شعله می باشد و برای اکثر کاربردهای صنعتی مناسب می باشد.

سیم افشان نمره 6 از تعداد زیادی هادی مسی رشته ای تشکیل شده است که در پوششی از عایق PVC قرار گرفته اند و دارای سطح مقطع 6 میلی متر مربع دایره ای شکل می باشد.

 

سیم افشان 1 در 6

می دانیم که انواع سیم و کابل، عضو جدایی ناپذیر در ساخت و ساز هستند و تقریبا در هر ساختمان اداری، تجاری و مسکونی به کار می روند. سیم های افشان با سطح مقطع های متفاوت در بازار موجود هستند که در میان آن ها، سیم نمره 6 از متقاضیان زیادی برخوردار است. تعداد زیادی فروشگاه سیم و کابل در دنیا وجود دارند. اگر تمایل دارید، از سیم های نمره 6 افشان، استفاده موثرتری داشته باشید، لازم است، ویژگی های اصلی این سیم را بشناسید.

اگر به هادی های مسی داخل سیم ها نگاه کنید، متوجه شوید که سیم های نمره 6، مشابه هم نیستند. بعضی از آن ها، سخت بوده و برخی انعطاف پذیر می باشند. سیم افشان 1 در 6 تولیدی سیمند کابل از نوع باکیفیت و انعطاف پذیر می باشد.

سیم افشان 1 در 6 از تعداد زیادی هادی مسی انعطاف پذیر تشکیل شده است

در فرآیند تولید سیم نمره 6، اگر از تعداد زیادی هادی رشته ای به جای سیم تک رشته استفاده گردد، سیم نرمتر و منعطف تری خواهیم داشت. جریان عبوری از سیم های افشان، بالاتر از سیم های تک رشته با سطح مقطع یکسان است. بنابراین قیمت سیم های افشان نمره 6 بیشتر از سیم های سخت می باشد. برای اطلاع از قیمت روز انواع سیم و کابل افشان درجه یک می توانید، به فروشگاه سیمند کابل مراجعه نمایید.

ویژگی ها و مزایای سیم افشان 1 در 6

ویژگی ها و نقاط مثبت سیم افشان 1 در 6 عبارتند از:

  • انعطاف پذیری و دوام
  • مقاومت حرارتی عالی
  • مقاوم در برابر سایش و ضربات مکانیکی
  • مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش و عدم اکسیداسیون در اثر نور خورشید
  • استحکام کافی در برابر هیدروکربن ها، روغن ها، گریس ها و سوخت ها
  • عملکرد مناسب در برابر شعله
  • ایمنی بسیار بالا
  • مقاومت اسیدی و قلیایی بالا
  • ضد رطوبت و ضد کپک
  • نسبت سطح دایره به سطح مقطع، کم است، بنابراین جریان های اتصال کوتاه لحظه ای را تحمل کند.

 

کاربرد سیم افشان 1 در 6

سیم افشان 1 در 6 دارای مزایای ویژه ای است که این سیم را برای استفاده در اکثر مصارف ساختمانی و صنعتی، ایده آل ساخته است. در این جا، برخی از کاربردهای این سیم را ذکر می نماییم:

  • مصارف ساختمانی و ساخت و ساز
  • انرژی تجدید پذیر
  • تصفیه آب
  • کاربردهای نفت و گاز و کاربرد در معادن
  • تجهیزات الکتریکی سنگین برای اتصال پمپ و ژنراتور
  • تجهیزات پرقدرت برای تولید برق موقت
  • سیم کشی کولرهای گازی و اسپلیت ها

شایان ذکر است که برای ساخت و سازهای تجاری، مسکونی و اداری استفاده از هر دو نوع سیم های سخت و انعطاف پذیر نمره 6 ضروری است. سیم های مسی افشان را در مسیرها و خطوط پر پیچ و خم و سیم های سخت را در لوله گذاری های ثابت به کار می برند.

محاسبه حداکثر جریان مجاز سیم افشان 1 در 6

محاسبه جریان مجاز عبوری از سیم افشان 1 در 6، توسط فرمول خاصی انجام می شود. اما روش بهتر، این است که از جداول استانداردی که به این منظور، طراحی شده است، کمک گرفته شود. جدول زیر برای مسافت 50 متر و دمای 25 درجه سانتیگراد طراحی شده است.

جدول جریان مجاز سیم ها با توجه به سطح مقطع

سیم افشان 1 در 6

توضیحات جدول:

  • گروه 1: گروه 1 شامل سیم هایی هستند که از داخل لوله ها، عبور داده می شوند و تعداد سیم ها در هر لوله، یک تا سه سیم است.
  • گروه 2: گروه دوم، سیم هایی هستند که به صورت دو لایه یا سه لایه کشیده می شوند.
  • گروه 3: گروه سوم یعنی سیم هایی که به صورت یک لایه، در هوای آزاد کشیده می شوند و با سیم های مجاور، حداقل به اندازه سطح مقطع سیم فاصله دارند.

به طور مثال جریان مجاز عبوری از سیم افشان 1 در 6 که از لوله عبور داده می شود، در حداکثر مسافت 50 متر و دمای 25 درجه سانتیگراد، برابر است با 35 آمپر.

تاثیر درجه حرارت محیط بر جریان عبوری از سیم افشان 1 در 6

میزان جریان مجاز سیم در جدول بالا، در دمای 25 درجه اندازه گیری شده است. اگر درجه حرارت محیط، بیشتر بود، باید ضریب تصحیح، در میزان جریان، اعمال گردد. جدول ضرایب تصحیح به این صورت است:

سیم افشان 1 در 6

جدول ضرایب تصحیح جریان مجاز سیم

به عنوان نمونه اگر بخواهیم، جریان مجاز یک سیم نمره 6 افشان گروه 1 را در دمای 35 درجه اندازه گیری کنیم، میزان جریان مجاز را از جدول بالا، استخراج کرده و ضریب تصحیح را بر روی آن، اعمال می کنیم.

ضریب تصحیح در دمای 35 درجه، برابر است با 0.85، بنابراین میزان جریان 35 آمپر را در 0.85 ضرب کرده و جریان مجاز عبوری سیم،  29.75 آمپر به دست می آید.

تاثیر مسافت بر جریان مجاز عبوری از سیم افشان 1 در 6

به طور معمول افت ولتاژ در سیم کشی هایی با فاصله نزدیک، وجود نداشته و یا مقدار آن، قابل اغماض است. اما وقتی مسافت سیم کشی، بالا باشد و از سیمی با طول بیشتر استفاده شود، دیگر نمی توان، از مقدار افت ولتاژ صرف نظر کرد و باید این میزان افت ولتاژ، با سطح مقطع بالاتر در سیم و کابل جبران گردد.

جریان مجاز عبوری از سیم افشان 1 در 6 در فاصله های طولانی تر، متفاوت است و طبق فرمول های خاصی اندازه گیری می گردد. برای سهولت کار تکنسین ها و مهندسین برق، جدول استانداردی، برای به دست آوردن جریان مجاز سیم در مسافت های مختلف، تهیه شده است. این جدول برای سیم های گروه 3، یعنی سیم هایی که به صورت آزادانه در هوا قرار دارند، به کار می رود.

سیم افشان 1 در 6

جدول تعیین جریان مجاز سیم با مسافت های گوناگون

به عنوان مثال، جریان مجاز عبوری از سیم نمره 6، در مسافت 10 متری، 58 آمپر است، اما همان سیم در فاصله 150 متری، دارای جریان مجاز 20 آمپر می باشد. بنابراین مشاهده می فرمایید که مسافت، تاثیر بسیار بزرگی در میزان جریان مجاز عبوری از سیم دارد که باید حتما توسط تکنسین ها و مهندسین برق در هنگام طراحی و سیم کشی مدنظر قرار داده شود.

و سخن پایانی این که سیم های افشان، دارای سطح مقطع های گوناگون هستند، از این رو حتما باید فاکتورهای مسافت و دمای محیط را در نظر گرفته و سپس سیم یا کابل مناسب را انتخاب نمود. انتخاب سیم، با سطح مقطع نامناسب می تواند، باعث تولید گرمای زیاد در عایق سیم شده و باعث ذوب شدگی روکش سیم شود که احتمال آتش سوزی و اتفاقات غیرمترقبه را بالا خواهد برد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *