۱۰ اشتباه خطرناک در سیم کشی برق ساختمان

اگر شما قصد دارید سیم کشی منزل خودتان را انجام بدهید از نظر اقتصادی در مقدار هزینه صرفه جویی کرده اید.اما اگر شما سیم کشی خانه را به درستی انجام ندهید این امر باعث خطرات بسیار سنگی می باشد در پست قصد داریم چند اشتباه رایج که در سیم کشی ساختمان وجود دارد را در ادامه توضیح دهیم. همیشه به یاد داشته باشید که قبل از انجام کار روی هر پروژه سیم کشی جریان برق از کنتور برق ساختمان را قطع کنید.

 

1- وصل کردن سیم ها خارج از جعبه اتصالات 

در برق کاری ساختمان هرگز سیم ها را خارج از جعبه های برقی وصل نکنید . جعبه های اتصال ، اتصالات را از آسیب های تصادفی محافظت می کنند و در اثر اتصال ضعیف یا اتصال کوتاه ، جرقه ها و گرما را در خود جای می دهند .

 

2- کوتاه کردن بیش از حد سیم ها

اشتباه رایج دیگری که در برقکاری ساختمان ها بیشتر مشاهده می شود این است که سیم ها ، خیلی کوتاه قطع می شوند . این امر باعث می شود اتصالات سیم دشوار شود و از آنجا که به احتمال زیاد اتصالات ضعیف را ایجاد می کند ، خطرناک هستند . سیم ها را به اندازه کافی بلند بگذارید تا حداقل 7 سانتی متر از داخل جعبه خارج شوند . اگر به اشتباه سیم ها را بیش از کوتاه کرده اید و قادر به تعویض سیم نیستید ، می توانید مانند عکس زیر یک سیم دیگر را به سیم قبلی خود پیوند بزنید .

 

اتصال سیم برق
اتصال سیم برق

 

3- رها کردن کابل های با روکش پلاستیکی بدون محافظت

آسیب رساندن به کابل های با روکش پلاستیکی آسان است . به همین دلیل است که این کابل ها در برقکاری ساختمان نیاز به محافظت دارند . کابل ها به ویژه در هنگام کار با فریم و دیوار یا سقف ، آسیب پذیر است . شما می توانید با ثابت کردن به وسیله ی میخ یا پیچ کردن آن ها ، از کابل ها محافظت کنید .

 

4- پشتیانی ضعیف از سوییچ ها و پریز ها

در برقکاری ساختمان سوئیچ ها یا پریزهای ضغیف و سست می توانند علاوه بر داشتن ظاهر زشت ، باعث ایجاد خطر نیز شوند . سیم های سست می توانند بیش از حد گرم شوند و یک خطر احتمالی برای آتش سوزی را ایجاد می کنند . شما می توانید مانند تصویر زیر، با تهیه وسایل لازم پیچ ها را سفت کنید تا اتصالات شل در جعبه ها برطرف شوند.

سفت کردن جعبه

5- استفاده از رسانه یا پریز سه شکافه بدون در دسترس بودن سیم اتصال به زمین

در برقکاری ساختمان اگر رسانه یا پریز دو شکافه دارید ، وسوسه کننده است که برای سهولت کار از پریز های سه شکافه استفاده کنید ؛ اما قبل از این کار از مطمعن شوید که به زمین متصل هستید . برای فهمیدن این موضوع به راحتی می توان از یک تستر استفاده کرد تا مشخص شود که محل خروج شما به زمین متصل است یا خیر . تستر دارای مجموعه ای از چراغ ها و علائم برای نشان دادن اینکه آیا سیم خروجی به درستی سیم کشی شده است یا نه ، می باشد .

 

6- قرار دادن جعبه های برقی روی دیوار های دارای مواد اشتعال زا

در برقکاری ساختمان باید با این نکته توجه کرد که اگر در سطح دیوار مواد قابل احتراق مانند چوب وجود دارد از قرار دادن جعبه در آن محل خودداری شود زیرا چوب در معرض گرما و جرقه های احتمالی قرار دارد . در برقکاری ساختمان برای حل این مشکل میشود جعبه های پلاستیکی خود را داخل یک جعبه فلزی دیگر قرار داد .

 

7- نصب کابل بدون گیره و بست 

کابلی که ایمن و محاظت شده نیست می تواند به اتصالات صدمه بزند . در جعبه های فلزی ، لبه های تیز می تواند به اتصالات صدمه بزند . بهترین کار در برقکاری ساختمان برای جلوگیری از این مشکل بستن اتصالات و کابل ها با گیره های مخصوص مانند تصویر زیر است .

نصب گیره مخصوص

 

8- استفاده از کابل های زیاد در یک جعبه

جعبه های های بیش از حد پر شده از سیم می توانند باعث گرم شدن بیش از حد ، اتصال کوتاه و آتش سوزی شوند . در برقکاری ساختمان ، مهندسین برق برای کاهش این خطر حداکثر ظرفیت جعبه را مشخص می کند .

 

9- جا به جا کردن سیم های داغ با سیم های سرد ( خنثی ) 

اتصال سیم داغ ( سیاه ) به ترمینال خنثی یک پریز برق، پتانسیل ایجاد شوک کشنده را ایجاد می کند . مشکلی که در برقکاری ساختمان با آن مواجه هستیم این است که شما ممکن است تا وقتی که یک نفر دچار شوک و برق گرفتگی نشود متوجه این موضوع نشوید . پس همیشه سیم سفید را به ترمینال خنثی پریزها و وسایل نوری وصل کنید . ترمینال خنثی معمولاً توسط یک پیچ نقره ای یا رنگ روشن مشخص می شود. سیم داغ ( سیاه ) را به ترمینال دیگر وصل کنید. اگر یک سیم مسی سبز یا لخت وجود دارد ، سیم زمین است . زمین را به پیچ زمینی سبز یا یک سیم زمین یا جعبه زمین وصل کنید .

10- استفاده نکردن از رسانه ها یا پریز های GFCI

در برقکاری ساختمان ، رسانه های GFCI ( قطع کننده مدار جریان های زمین ) با خاموش کردن برق در هنگام احساس تفاوت های جزئی در جریان برق، شما را از شوک های کشنده محافظت می کنند . پس در برق کشی ساختمان ها ضروری است که از آن ها استفاده شود .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *