آشنایی با سیم افشان 1 در ۵۰

در این مقاله قصد داریم به بررسی تخصصی سیم افشان 1 در ۵۰ بپردازیم. کاربردهای این نوع سیم را بررسی کنیم. وقتی قرار است سیم یا کابل خریداری کنید در برابر تنوع زیاد سیم ها گیج می شوید. تصمیم‌گیری در انتخاب سیم مناسب باعث سردرگمی می‌شود. سیم‌ها دارای دسته بندی های مختلفی هستند و این باعث می شود تشخیص سیم مناسب دشوار شود.

برای انتخاب درست سیم باید اطلاعات کافی درباره سیم ها داشته باشید. برای کسب اطلاعات می توانید با افراد خبره در این زمینه مشورت کنید. در این مقاله قبل از بررسی سیم افشان 1 در ۵۰ ابتدا شما را با سیم افشان، ویژگی‌ها و کاربردهایش آشنا می سازیم. با ما همراه باشید.

سیم افشان 1 در ۵۰

سیم افشان

این نوع سیم هم مثل همه دارای هادی، روکش و عایق است. علت تفاوت آن با سایر سیم‌ ها هادی به کار رفته در آن است. هادی به کار رفته در سیم های افشان بیشتر از جنس مس یا آلومینیوم است. طبق نظر برخی محققین هادی از جنس مس بهتر از آلومینیوم است. زیرا آلومینیوم ممکن است با اکسیژن موجود در هوا واکنش نشان بدهد و دچار زنگ زدگی شود و عمر مفید سیم کم می‌شود.

روش شناسایی سیم افشان

قبل از بررسی تخصصی سیم افشان 1 در ۵۰ بهتر است روش شناسایی سیم افشان را بررسی نماییم. یک راه نگاه کردن به رشته‌های داخل سیم است. سیم افشان رشته های متعددی در کنار هم دارد. روش دوم تشخیص سیم افشان درج عبارت هایی مثل AF یا  MH روی سیم است.

کابل افشان 50*1

ویژگی‌های مهم در انتخاب سیم افشان

باید قبل از خرید سیم افشان 1 در ۵۰ یا هر نوع سیم افشان دیگر به نکاتی دقت کنید. همیشه ولتاژ اسمی سیم را در نظر بگیرید. ضخامت سیم افشان باید بین 0.7 میلی متر تا 2.8 میلی متر باشد. نوشته ها باید با هم ۲۷۵ میلی متر حداکثر فاصله داشته باشند و نباید به راحتی از روی سیم پاک شوند.

باید میزان مقاومت هادی در یک سیم افشان 13.3 اهم بر کیلومتر باشد. اگر مقاومت یک سیم افشان از این حد بیشتر باشد نشان دهنده خطا و اشتباه هنگام ساخت در قطر سیم یا تعداد رشته‌ها است. قطر مفتول به کار رفته در سیم افشان بسته به قطر سیم محاسبه می شود. عایق و روکش سیم باید مقاومت خوبی در برابر تغییرات دمایی داشته باشد.

آشنایی با سیم افشان 1 در ۵۰

سیم افشان 1 در ۵۰ بسیار کاربردی است و برای سیم کشی وسایل برقی به کار می‌رود. به علت هادی مس آنیل شده می‌توان آن را به هر سمتی خم کرد. عایق این نوع کابل از جنس PVC بوده و در برابر دما و الکتریسیته مقاوم سازی شده است. موادی که در ساخت این نوع سیم افشان به کار رفته است، سمی و خطرناک نیستند و خطری برای محیط زیست ندارند. این سیم یک رسانای خوب برای برق است و از هر گونه جرقه الکتریکی جلوگیری می‌کند. ولتاژ این سیم بین ۴۰۰ تا ۷۵۰ ولت است.

سیم افشان 1 در ۵۰

ویژگی‌های سیم افشان 1 در ۵۰

وقتی سیم افشان 1 در ۵۰ را به صورت ثابت نصب کنیم در دمای بین منفی ۳۰ درجه تا ۸۰ درجه عملکرد خوبی دارد. اگر بخواهید این سیم را در حالت خم نصب کنید در دمای منفی 5 درجه تا ۷۰ درجه عملکرد خوبی دارد. اگر ما در خارج از این محدوده دمایی این سیم ها را به صورت ثابت یا خم نصب کنیم، عایق آن خاصیت خود را از دست داده و به درستی انجام وظیفه نمی‌کند.

ضخامت عایق این نوع سیم 1.4 میلی متر و سطح مقطع هادی آن ۵۰ میلی متر مربع است. قطر خارجی این سیم 11.5 میلی متر است. به علت سطح مقطع گسترده مقاومت الکتریکی این سیم بسیار بالا است. اگر در متراژ 100 متر از این سیم استفاده شود 1۸۵ آمپر جریان عبور می‌دهد.

اگر در متراژ ۵۰۰ متر از این سیم استفاده شود جریانی برابر با ۴۶ آمپر را از خود عبور می‌دهد. این سیم به صورت قرقره های ۵۰۰ و ۱۰۰۰ متری تولید و عرضه می‌شود. اغلب به صورت رنگ ارت تولید و به فروش می رسد.

انواع سیم افشان 1 در ۵۰ فشار ضعیف

  • دو روکشه
  • مسی مفتولی یا نیمه افشان
  • سیم آلومینیومی LV از نوع نیمه افشان

همه این سیم ها تک رشته با سطح مقطع ۵۰ میلی متر مربع هستند.

کابل افشان 50*1

حداکثر جریان مجاز کابل ۱ در ۵۰

اگر هادی به کار رفته در سیم از نوع آلومینیومی  باشد و به صورت تخت نصب شود ۱۶۰ آمپر حداکثر جریانی است که عبور می دهد. اگر هادی از نوع مسی باشد و به صورت تخت نصب شود تا ۲۱۰ آمپر از خود عبور می دهد.  سه عامل در افت ولتاژ این نوع کابل موثر است که شامل جریان عبوری، نوع شبکه و طول کابل است.

این نوع کابل 1 در 50 در شبکه های تک فاز ۲۳۰ ولتی و شبکه های سه فاز ۴۰۰ ولتی قابل نصب است. سیم 1 در 50 با هادی آلومینیومی از لحاظ قیمت خیلی ارزان تر و مناسب تر از سیم با هادی مسی است. در جدول زیر مقایسه ای بین هادی مسی و آلومینیومی و شبکه‌های مختلف انجام می‌دهیم.

شبکه تک فاز 230 ولتی

مسافت هادی مسی هادی آلومینیومی
100 134 آمپر 86 آمپر
150 90 آمپر 58 آمپر
200 67 آمپر 43 آمپر
250 54 آمپر 35 آمپر
300 45 آمپر 29 آمپر

 

شبکه ۴۰۰ ولت سه فاز

مسافت هادی مسی هادی آلومینیومی
100 185 آمپر 125 آمپر
200 117 آمپر 62 آمپر
300 78 آمپر 41 آمپر
400 58 آمپر 31 آمپر
500 46 آمپر 25 آمپر

 

نکات مهم هنگام خرید سیم افشان 1 در ۵۰

  • روی بدنه سیم افشان 1 در ۵۰ دقت کنید حروف ISIRI که نماد استاندارد بودن سیم است حک شده باشد.
  • عایق به کار رفته نیز باید استاندارد شده باشد.
  • از فروشگاه های معتبر سیم و کابل خریداری نمایید.
  • حتما جنس اصلی خریداری کنید. زیرا سیم‌های برق نامرغوب علاوه بر خطر آتش‌سوزی، اتلاف انرژی به صورت بالا رفتن دما دارند و مصرف آنها خطرناک است.

جمع بندی نهایی

سیم افشان 1 در ۵۰ نوعی سیم تک رشته دارای سطح مقطعی برابر با ۵۰ میلی متر مربع است. این سیم در ساختمان ها کاربرد دارد. ولتاژ نامی آن بین 450 تا ۷۵۰ ولت است. هادی به کار رفته در این سیم از آلیاژ مس یا آلومینیوم می باشد. این سیم دارای استانداردهایی از ایران و سایر کشورهای جهان می‌باشد.

دارا بودن این استانداردها نمادی از کیفیت بالای این سیم می باشد. موارد کاربرد سیم ۵۰ افشان در لوله خرطومی ها، پانل ها کانال های بسته و وسایل برقی است .نباید سیم را در زیر گچ مستقیم نصب کرد. به کمک خرطومی می‌توان این سیم را در زیر یا روی گچ نصب کرد.

وزن تقریبی این سیم ۵۵۷ کیلوگرم است. هادی آن کلاس پنج مسی است. عایق به کار رفته از پی وی سی نوع سی می باشد. این کابل دارای استاندارد ISIRI 607-3 می باشد. این سیم استانداردهای کشورهای آلمان و اروپا را نیز دریافت کرده است.

قیمت گذاری سیم و کابل بستگی به نوع جنس هادی، عایق و روکش به کار رفته در آن دارد. با تغییر در قیمت مس و آلومینیوم یا پی وی سی قیمت کابل نیز دستخوش تغییرات می گردد. بنابراین هدف ما ارائه کابل با کیفیت با قیمت مناسب و در سطح استاندارد به خریداران مجموعه می باشد.

سیم افشان 1 در ۵۰

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *