دسته بندی انواع کابل های قدرت

کابل های قدرت : کابل های برق از یک یا چند هادی الکتریکی عایق به صورت جداگانه اسمبل و با یک پوسته کلی به یکدیگر نگه داشته می شوند. کابل های برق ممکن است به عنوان سیم کشی دایمی درون ساختمان ها نصب شوند و یا در زمین دفن شده و یا از روی کانال های روی سقف عبور داده شوند. کابل های برق انعطاف پذیر برای دستگاههای قابل حمل ، تجهیزات و ماشین الات همراه مورد استفاده قرار می گیرند.

کابل ها بر اساس سطح ولتاژ , جریان مجاز قابل حمل , حداکثر درجه حرارت بکارگیری و بر اساس کاربردهای مود نظر توسط مشتری ، طراحی و تولید می شوند. به عنوان مثال در نیروگاه های برق بادی کابل منعطف و کابل های محافظت شده اشعه ماورای بنفش با غلاف سخت مکانیکی مورد نیاز است. بنابراین کابل ها بر اساس نیاز مشتری و کاربرد طراحی می شوند.

دسته بندی براساس مدار اتصال کوتاه:

به دفعات اتفاق که اندازه هادی مورد نیاز برای نصب به وسیله توانایی حمل جریان اتصال کوتاه تعیین شده است. در سطوح یک مدار اتصال کوتاه یک جریان هجومی ناگهانی برای چند چرخه وجود دارد که به وسیله یک جریان پایدارتر ادامه پیدا می کند.

دسته بندی کابل ها از نظر کاربرد:

کابل های مسلح : برای تحمل ضربه ها ، فشار و نفوذ رطوبت و سایر عوامل دارای محافظ هستند
کابل های غیر مسلح : فاقد محافظ هستند.

دسته بندی کابل از نظر تعداد رشته:

تک رشته (مفتولی) ، m
افشان یا چند رشته ، e

دسته بندی کابل ها ازنظر شکل هادی:

هادی گرد ،r
هادی مثلثی یا سکتور ، s

برای محافظت از ساختار کابل ، بخش های مختلفی دور یک کابل وجود دارد.

انواع کابل های قدرت

کابل برق شامل:

  • هادی
  • عایق
  • پوسته داخلی
  • غلاف فلزی 
  • نوار بهم تابیده
  • پوسته بیرونی

هادی

هادی ها تنها مسیر حمل الکتریسیته در یک کابل برق هستند. هادی ها از مواد مختلفی ساخته شده اند. در صنعت کابل عمدتا از مس و از هادی الومینیوم برای کابل های برق استفاده می کنند. اندازه های هادی با مقاومت هادی مشخص می شوند.

عایق

مواد عایق بر اساس درجه حرارت کار مشخص می شود. همچنین رشته های کابل به وسیله کدگذاری رنگ با استفاده از رنگ های مختلف در عایق یا به وسیله شماره که بر روی رشته های کابل چاپ می شود شناسایی می شود.

پوسته داخلی

پوسته داخلی بیشتر در کابل هایی چند رشته ای استفاده می شود و به عنوان چسب برای سیم عایق شده با هم در کابل های برق چند رشته ای کار می کند و بستری را برای غلاف فلزی بهم تنیده فراهم می کند.

غلاف گذاری فلزی

 

غلاف گذاری فلزی فرآیندی است که جهت حفاظت اتصال زمین در هادی حامل جریان انجام می شود. زمانی که شکست عایقی در هادی رخ می دهد اگر کابل ارت مناسبی داشته باشد نشستی جریان مسیرهای کافی برای عبور از طریق غلاف فلزی در اختیار دارد. همچنین ایجاد حفاظت مکانیکی اضافه به کابل یک مزیت مهم اضافه شده به غلاف گذاری فلزی می باشد.

کابل های قدرت

نوار بهم تابیده

معمولا سیم مس قلع اندود حرارتی ، نایلون بهم تابیده ، پنبه بهم تابیده برای این هدف استفاده می شود نوار بهم تابیده باعث محافظت مکانیکی بالا می شود همچنین انعطاف بسیار زیادی در مقایسه با غلاف گذاری فلزی دارد.

پوسته بیرونی

پوشش بیرونی کابل به طور نرمال از PVC,POLYVINYL CLORIDE RUBBER: VARIUS TYPES OF RUBBER ساخته می شود. پوسته بیرونی بر روی غلاف فلزی پوشش های مکانیکی ، شیمیایی و حفاظت الکتریکی فراهم می کند. به طور عمده کابل های بالاتر از ۶میلی متر مربع ، کابل های قدرت نامیده می شوند.

 

کابل های قدرت کابل های قدرت کابل های قدرت کابل های قدرت کابل های قدرت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *