کابل خشک چیست؟

کابل خشک یک نوع کالا پرکاربرد در موارد تخصصی و صنعتی است. این کابل موارد کاربرد و استفاده های گوناگون را دارا می باشد. همچنین مانند دیگر انواع سیم و کابل ، کابل خشک نیز ویژگی های مخصوص به خود را دارد که همین ویژگی ها موجب می شود که این نوع کابل با کابل های دیگر تفاوت داشته باشد و کاربردهای خاص خود را نیز دارا باشد.

اگر بخواهیم به شکل دقیق تر به این موضوع بپردازیم خشک به کابل های گفته می شود که دارای یک یا چند مفتول سیمی هستند و یا چند رشته سیمی که این رشته ها به حالت یکدست و در هم تنیده تبدیل شده است و به صورت یک رشته در آمده است.

به این محصول، کابل مفتولی نیز گفته می شود. این کابل به دلیل اینکه تک سیمی تک رشته ای است و یا اینکه در آن از چند سیم به صورت یک رشته استفاده شده است، از رسانایی و قدرت جریان برق بالایی برخورد است و جریان را به خوبی عبور می دهد.

همان طور که از اسم آن مشخص است، کابلی خشک با انعطاف پذیری پایین است. همین امر موجب شده است تا از آن در ساختمان و زمین استفاده شود. از این جهت به آن، کابل زمینی نیز گفته می شود.

در مصارفی مثل تابلوهای برق نیز از آن استفاده می شود زیرا که در تابلوهای برق به انعطاف پذیری بالای نیاز نیست و می توان از این نوع کابل استفاده کرد، ضمن اینکه رسانایی بالایی دارد برای تابلو های برق بسیار کاربردی خواهد بود.

کابل خشک در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد؟

  • کابل خشک از جمله انواع کابل هایی است که کاربردهای زیادی دارد و به یکی از پرکاربرد ترین انواع کابل ها تبدیل شده است. همین کاربرد متعدد موجب گردیده است تا از فروش بالایی در بازار برخوردار باشد.
  • یکی از کاربردهای مهم کابل های خشک، مربوط می شود به استفاده در مصارف صنعتی مثل سیستم توزیع برق.
  • کار توزیع برق، امری تخصصی و ظریف است که برای استفاده از کابل های خشک در این سیستم، باید مهارت لازم وجود داشته باشد.
  • از دیگر کاربردهای این محصول، همچنین سیم کشی داخلی تابلو ها را می توان اشاره کرد.
  • هنگام استفاده از کابل خشک در داخل ساختمان، باید به این موضوع دقت کافی داشت که باید در زیر گچ و در لوله ها استفاده شود.
  • از این محصول در محیط های خشک و مرطوب می توان استفاده کرد و در مکان های بسته و باز نیز قابل استفاده است.
  • در بخش های مختلف داخلی ساختمان، چه در حالتی که آجر کاری باشد و چه در حالتی که بتن کاری باشد، نیز می توان کابل و سیم خشک را استفاده کرد.اما نکته مهم و قابل توجه در این مورد این است که شما نمی توانید از کابل های خشک در زیر زمین به شکل مستقیم استفاده کنید و کابل خشک برای چنین موارد مناسب نیست.

کابل خشک

 

مشخصات و ویژگی ها و ساختار کابل خشک

مشخصات و ویژگی ها و ساختار کابل مفتولی را از نظر میزان ولتاژ، سایز، جنس و ضخامت این نوع از کابل ها بررسی کرده ایم. در نظر داشته باشید که دانستن این موارد می تواند به شما کمک کند تا با کاربردهای سیم های مفتولی و کیفیت های متفاوت آنها آشنا شوید.

ولتاژ کابل های مفتولی

از نظر ولتاژ کابل های مفتولی را می توان به انواع با ولتاژ نامی بین 300 تا 500 در مقاطع 0.5 و 0.75 و یک میلی متر مربع دسته بندی کرد. در صورتی که سیم های مفتولی بیشتر از یک میلی متر مربع باشند. ولتاژهای 450 و 750 ولت برای آنها تعیین می شود.

سایز کابل های مفتولی

سیم های مفتولی هادی بوده و تا سایز 10 با سطح مقطع 10 میلی متر مربع تولید می شوند. قطر یک مفتول تک رشته ای از سایز یک به اندازه 1.13 میلی متر تا سایز 10 به اندازه 3.57 میلی متر متغیر است.

سیم های مفتولی از نظر نوع تولید به دو صورت فابریک که از طریق نازک کردن و کشش میلگرد ساخته می شوند و نوع غیر فابریک که از تسمه های فلزی ساخته می شوند، تقسیم بندی شده است. سیم مفتولی فابریک معمولا از نظر نرمی، وزن و سایز آن قابل شناسایی است.

کابل خشک

ضخامت کابل مفتولی

برای تعیین ضخامت کابل مفتولی باید بدانید که سایز 10 آن ضخامتی حدود 3 میلی متر دارد و بسته های آن 50 کیلوگرمی هستند. بسته های کابل های 2.5 میلی متری 25 و 50 کیلوگرمی است، که سایز 12 آن است. سایز 14 هم ضخامت 2 میلی متر دارد و سایز 16 و 18 به ترتیب 1.5 و 1.2 میلی متر ضخامت دارد.

سیم نمره 14 نیز دارای ضخامت 2 میلی متر است و نمره 16 و 18 نیز به ترتیب 1/5 و 1/2 میلی متر ضخامت دارد. سایزهای 20 و 22 تا 26 هم موجود است که ضخامت هر کدام از آنها به همین ترتیب کاهش پیدا می کند.

 

انواع سیم و کابل مفتولی

کابل مفتولی یک کابل بسیار مناسب برای انتقال جریان برق است و یکی از انواع مناسب آن کابل NYY است. از کابل مفتولی NYY در اتصال وسایل الکتریکی و انتقال سیگنال های الکتریکی بین دستگاه ها استفاده می شود. این کابل ها از خود میدان الکترومغناطیسی ساطع می کنند و این تابش بر روی کابل های اطراف آن اثر منفی دارد و به اصطلاح تداخل ایجاد می کند.

برای همین از این نوع کابل ها بهتر است در مسیرهای کوتاه و چند مسیره استفاده کرد. البته با شیلددار کردن این کابل ها می توان از آن ها در هر طول مسیری استفاده کرد. در یک دسته بندی دیگر کابل مفتول مسی و کابل های نصب ثابت NYY به دو دسته هادی تک مفتولی و هادی نیمه افشان تقسیم می شوند.

کابل مفتولی تک رشته

یکی دیگر از انواع کابل مفتولی کابل های مفتولی تک رشته اند. از این نوع کابل های در توزیع برق با ولتاژهای پایین استفاده می شود. این کابل به صورت نصب ثابت در زیرزمین ها، تاسیسات ساختمانی، داخل آب و سایر فضاهایی که امکان وقوع حادثه و صدمه به سیم وجود دارد استفاده می شود.

کابل مفتولی 2*6

این نوع کابل ها به عنوان کابل های سبک هم شناخته می شوند. معمولا دو رشته دارند و سطح مقطع هر کدام 6 میلی متر است. از این کابل ها برای سیم کشی داخل ساختمان به صورت توکار یا روکار استفاده می شود.

این نوع کابل ها را می توان در صنعت هم استفاده کرد. برای محیط های خشک و و مرطوب مناسبند. اما بهتر است در معرض مستقیم آفتاب نباشند و حتما در استفاده زیر بطن حتما باید روکش و عایق داشته باشند.

کابل خشک NYRY

کابل خشک که طبق استانداردها NYRY خوانده می شود از سیم هایی تک هشته با پوششی آلومینیومی و چند هسته با پوشش فولادی تشکیل می شود. در این کابل های خشک آرماتور سیم آلومینیومی و سیم فولادی گالوانیزه و پوشش نواری فولادی گالوانیزه هم به کار می رود.

 

کابل خشک کابل خشک  کابل خشک  کابل خشک  

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *