کابل های مورد استفاده در خطوط حمل و نقل

در این مقاله می خواهیم، کابل های مورد استفاده در خطوط حمل و نقل را بررسی نماییم. شبکه های حمل و نقل ریلی یا راه آهن را می توان در گروه تاسیسات حیاتی قرار داد، زیرا این خطوط، احتیاج به کابل های خاص برای سیگنال دهی و انتقال نیرو داشته و نیازمند تاسیس ایستگاه ها و گسترش زیرساخت ها می باشند.

امروزه با رشد جمعیت شهری و گسترش خطوط ریلی شهری، تقاضا برای کابل های ریلی، برای برق رسانی هوشمند قطارها و وسایل حمل و نقل شهری مانند تراموا و مترو افزایش پیدا کرده است. خطوط  حمل و نقل، نیازمند به کارگیری کابل های ایمن، برای محافظت از جان افراد و همچنین عملکرد درست و ارائه خدمات مناسب می باشند.

خرابی کابل های سیگنالینگ در خطوط راه آهن، باعث تاخیرهای عملیاتی شده و احتیاج به صرف انرژی و وقت برای تعمیر این کابل ها است. بنابراین کیفیت کابل های حمل و نقل، حرف اول را در خطوط ریلی می زند. خطوط راه آهن کابلی، معمولا در مناطقی، تاسیس می شوند که شیب مسیر، بالا است و قطار معمولی نمی تواند، از آن، بالا برود. خطوط مترو و تراموا شهری نیز، می توانند در این گروه قرار داده شوند.

کابل خطوط حمل و نقل

کاربرد کابل های مورد استفاده در خطوط حمل و نقل

  1. قطار ریلی

یکی از کاربردهای کابل های مورد استفاده در خطوط حمل و نقل، در ناوگان ریلی است. این کابل ها، برای عملکرد روان و درست شبکه راه آهن ضروری می باشند. قسمت های وسیعی از قطارهای ریلی، احتیاج به کابل کشی دارند، از جمله مکانیزم درب های قطار، علائم راهنمایی، روشنایی، دوربین های مداربسته و سیستم های ارتباطی. این کابل ها، در قطارهای مسافربری و قطارهای باری استفاده می شوند.

برای افزایش سرعت واگن ها و همین طور نوسازی ناوگان حمل و نقل ریلی، ارتقای کیفی کابل های مورد استفاده، نباید، نادیده گرفته شود. قبل از نصب این کابل ها، تست های زیادی بر روی آن ها انجام می گردد، تا اطمینان حاصل شود که کابل ها، غیر سمی بوده و اگر در معرض آتش قرار بگیرند، شعله ور نمی شوند.

  1. سیگنال دهی و انتقال

کلیه زیرساخت ها و سیستم های راه آهن، به کابل های مورد استفاده در خطوط حمل و نقل، برای سیگنال دهی و انتقال نیرو متکی هستند. کابل کشی در تمامی قسمت ها، از جمله کنترل ها، سوئیچ ها و سیستم های مدیریت ترافیک گرفته تا اتصالات، تجهیزات و جعبه سیگنال هایی که بر روی خطوط راه آهن قرار دارند، انجام می شود.

ایجاد اشکال در سیگنال ها، مهمترین علت تاخیر در سیستم های حمل و نقل است. خرابی سیگنال، ممکن است، هزاران بار در سال، باعث تاخیر 100 دقیقه ای در برنامه قطار یا مترو گردد.

 

  1. ایستگاه ها و زیرساخت ها

کاربرد بعدی کابل های مورد استفاده در خطوط حمل و نقل، در ایستگاه ها و زیر ساخت ها می باشد. قسمت های تهیه بلیط، تابلوهای خروج، روشنایی مسیر و ایستگاه، همگی نیاز به برق رسانی دارند و بخش زیادی از برق کشی ها، به این منظور در خطوط حمل و نقل اجرا می گردد. کابل ها، باید مقاوم در برابر آتش باشند تا از جان و مال مردم محافظت گردد.

احتمال بروز خطاهای الکتریکی، به طور معمول در ایستگاه ها وجود دارد. کابل ها، ممکن است، بسیار گرم شده و منجر به آتش سوزی شوند، بنابراین کابل های نصب شده، باید دارای عملکرد بهینه، در برابر گرما باشند. برای حفاظت از کابل های راه آهن، باید تست ها و بررسی های ویژه ای، بر روی این کابل ها صورت پذیرد.

 

نحوه برق رسانی کابل های مورد استفاده در خطوط حمل و نقل

برق رسانی در خطوط حمل و نقل ریلی، به دو دسته برق رسانی مستقیم یا DC و برق رسانی جریان متناوب یا AC تقسیم بندی می گردد. به طور کلی، در کشور ما، برای برق رسانی به قطارهای درون شهری، از برق DC و برای برق رسانی قطارهای بین شهری، از برق AC استفاده می شود.

در گذشته، از ولتاژ 600 ولت، برای برق رسانی به قطارها استفاده می کردند، اما امروزه برای قطارهای شهری، ولتاژهای 750، 1500 و 3000 ولت DC به کار برده می شوند.

در قطارهای بین شهری، به دو دلیل، از برق AC استفاده می گردد، اول اینکه جریان مستقیم یا DC، در اثر مسافت، دچار افت در انرژی می گردد. دومین دلیل اینکه، در قطارهای برون شهری، واگن ها دارای سیستم کشش جدا نبوده، بلکه همه با هم، توسط یک موتور کشیده می شوند. از سوی دیگر، در این قطارها، احتیاج به شتاب اولیه، در آغاز حرکت وجود ندارد، بنابراین برق AC، برای سیستم کافی است.

برق 25 کیلو ولت AC، از خطوط برق برون شهری دریافت شده و سپس در قطار، تبدیل به برق DC می شود، زیرا برخی از سیستم های قطار، احتیاج به برق DC دارند.

کابل خطوط حمل و نقل

ویژگی های کابل های مورد استفاده در خطوط حمل و نقل

کابل های مورد استفاده در خطوط حمل و نقل، دارای خصوصیات بارزی هستند که در بسیاری از کابل های دیگر موجود نیست. ویژگی های کابل های حمل و نقل،  به صورت زیر می باشد:

  • HFFR (تاخیر در شعله و بدون هالوژن)
  • Low Smoke Fume (کم دود)
  • مقاوم در برابر روغن و هیدروکربن ها
  • مقاوم در برابر حشرات و جانوران موذی
  • مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید

کابل های راه آهن، به منظور رویارویی با چالش های فعلی شبکه راه آهن طراحی شده اند. کابل های مورد استفاده در شبکه های حمل و نقل، باید دارای بالاترین کیفیت و مشخصه های فیزیکی عالی باشند. کابل های راه آهن، علاوه بر این که بدون هالوژن هستند، باید دارای خواص ضد شعله بوده و قابلیت خود خاموش کنندگی را دارا باشند تا شعله آتش، به سایر بخش ها منتقل نگردد. ما در سیمند کابل تمامی این الزامات را رعایت کرده و در تولید سیم افشان و کابل افشان با کیفیت و فروش سیم و کابل درجه یک فعالیت داریم.

در صورت بروز آتش سوزی، کابل های استاندارد، به انتشار آتش کمکی نمی کنند و از آسیب بیشتر، به جان افراد، جلوگیری می نمایند. کابل های مخصوص حمل و نقل، باید در برابر عواملی مانند ریزش سنگ، پیچ خوردگی و ارتعاش امواج، دارای استحکام کافی باشند.

شرایط آب و هوایی نیز، در نحوه تولید کابل های مورد استفاده در خطوط حمل و نقل، اثرگذار هستند. این کابل ها، باید برای عملکرد بهینه، در دماهای -50  تا +120 آماده گردند.

کابل خطوط حمل و نقل

 

خرید کابل های مورد استفاده در خطوط حمل و نقل

گسترش شهر نشینی و دیجیتالی شدن سیستم ها، باعث ایجاد فناوری های جدید در خصوص سیستم های حمل و نقل ریلی شده است. با افزایش تراکم جمعیت، تقاضا برای کابل های مورد استفاده در خطوط حمل و نقل، در حال افزایش است. انتظار می رود، این کابل ها، علاوه بر عملکرد مطمئن، دارای ایمنی کافی بوده و به هیچ وجه، مخاطره آمیز نباشند. برای اطمینان از استاندارد بودن کابل های خریداری شده، به فروشگاه سیم و کابل معتبر مراجعه نمایید.

کابل ها و سیم های مخصوص راه آهن و خطوط حمل و نقل، باید از استانداردهای خاص ملی و بین المللی، تبعیت نمایند. عملکرد روان سیستم های نقلیه ریلی، تا حدود زیادی، به کیفیت کابل های استفاده شده، در این سیستم ها بستگی دارد. کابل کشی سیستم های حمل و نقل، اعم از منبع تغذیه آن ها، سیگنال دهی و کنترل آن ها به کمک کابل های مخصوص انجام می شود.

کابل های راه آهن، باید مطابق با استانداردهای خاصی باشند. این استاندارد در اروپا، DIN EN 45545-2 است که تضمین کننده ایمنی و عملکرد ایده آل کابل ها، در برابر آتش و عوامل دیگر خارجی و محیطی می باشد. 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *