بررسی تخصصی سیم برق بی رنگ

منظور از سیم برق بی رنگ سیم هایی به رنگ سفید، خاکستری و شفاف است که به آنها سیم خنثی نیز می‌گویند و قادرند جریان الکتریکی را به خوبی از خود عبور دهند. سیم برق بی رنگ یکی از انواع سیم ها است که متقاضیان زیادی دارد. سیم های بی رنگ متنوعی مانند سیم شیشه ای، سیم شفاف، سیم فنری و … در بازار وجود دارد. این نوع سیم در صنایع ساختمان سازی کاربرد دارد. همچنین برای سیم رابط دستگاه هایی مثل اسپیکر و … نیز از آن استفاده می شود.

سیم برق بی رنگ

سیم برق بی رنگ در دسته بندی های مختلفی تقسیم بندی می شود. یک نمونه از دسته بندی سیم های برق بر اساس ولتاژ کاری آنها است. زیرا کاربرد اصلی سیم انتقال جریان الکتریسیته است و سطح ولتاژی که یک سیم می تواند انتقال دهد فاکتور مهمی برای آن محسوب می‌شود. سیمهای برق بی رنگ نیز در ۴ سطح ولتاژ کار می کنند که شامل:

کابل فشار ضعیف: این کابل ولتاژهای پایین تر از ۱۰۰۰ ولت را می‌تواند انتقال دهد و برای مصارف معمولی مثل کابل کشی ساختمان ها و منازل به کار می رود.

کابل فشار متوسط: این نوع کابل ولتاژی بین یک تا ۳۳ کیلو ولت را می تواند انتقال دهد و برای پست های توزیع برق درون شهری در فواصل کم کاربرد دارد.

کابل فشار قوی: این نوع کابل ولتاژی بین ۳۳ تا ۲۳۰ کیلو ولت را می‌تواند انتقال دهد. ضخامت این نوع کابل بالاتر از از کابل فشار متوسط و فشار ضعیف است. بنابراین میتوان در فواصل طولانی تر و برای حمل جریانی با حجم بیشتر آن را به کار برد.

کابل فوق فشار قوی:  اگر در محیطی بخواهند ولتاژی بالاتر از ۲۳۰ ولت را انتقال دهند از این کابل استفاده می‌شود. این نوع کابل دارای ضخامت فوق‌العاده بالایی می باشد.

استفاده از سیم های رنگی بر اساس استانداردهایی صوررت می گیرد. این نوع استفاده باعث بالارفتن ایمنی کابل کشی و تعمیر وعیب یابی راحت تر در آینده می شود. در ادامه یک نمونه استاندارد سیم های رنگی را بررسی می نماییم.

 

آشنایی با استانداردهای رنگ سیم برق

یکی از روش های شناسایی سیم های برق از یکدیگر رنگ آنها است که به عنوان کد شناسه استفاده می شود. بسته به نوع نصب، ولتاژ، مکان و سایر عوامل استاندارد رنگ سیم تعیین می شود. باید هنگام نصب سیم در محل کد رنگی آن مستند شود و به این ترتیب کابل کشی ایمن خواهد شد.

استاندارد رنگ سیم برق آمریکا

 طبق استاندارد رنگ سیستم 120/208/240 ولت: رنگ سیاه نشانه فاز یک، رنگ قرمز نشانه فاز دو، رنگ آبی نشانه فاز سه رنگ سفید نشانه خنثی و رنگ سبز، سبز با نوار زرد یا سیم برهنه نشانه سیم اتصال به زمین را است. این سیستم رنگ بندی در خانه ها و دفاتر رایج است.

طبق استاندارد رنگ سیستم 277/480 که برای موتورهای صنعتی و تجهیزات استفاده می شود، رنگ قهوه ای نشانه فاز یک، رنگ نارنجی نشانه فاز دو، رنگ زرد نشانه فاز سه، رنگ خاکستری نشانه خنثی بودن سیم، رنگ سبز یا سیم برهنه نشانه سیم اتصال به زمین است.

طبق استاندارد رنگ DC قدرت که در سیستم های باتری دار به کار می رود، رنگ قرمز نشانه مثبت غیر زمین است. رنگ سیاه نشانه منفی غیر زمین است. رنگ سفید یا خاکستری نشانه زمین است.

سیم برق بی رنگ

 

استاندارد رنگ سیم برق اروپا

طبق این استاندارد که IEC نام دارد رنگ قهوه ای نشانه سیم فاز یک، رنگ سیاه نشانه سیم فاز دو، رنگ خاکستری فاز سه، رنگ آبی نشانه سیم خنثی، سیم اتصال به زمین با رنگ سبز با نوار زرد مشخص می شود.

استاندارد رنگ سیم برق ایران

طبق استاندارد وزارت نیرو فاز  R با رنگ قرمز، فاز S با رنگ زرد، فاز T با رنگ آبی مشخص می شود. طبق استاندارد دیگری رنگ بندی زرد، سبز و قرمز هم در ایران کاربرد دارد.

فروش سیم برق بی رنگ

سیم برق بی رنگ مانند سیم های افشان نقش اساسی در صنایع و کابل کشی ایفا می کنند. فروش این نوع کابل در سطح انبوه انجام می‌شود و فروش قابل توجهی دارد. فروش سیم برق بی رنگ در دو نوع حضوری و اینترنتی صورت می پذیرد. این نوع کابل بر اساس کاربری که دارد مشتریان خاص خود را دارد. سیم های برق بی رنگ به علت نداشتن رنگ برای سیم کشی روکار به کار می روند. برای تولید این نوع سیم از پرسنل کارآمد و با تجربه استفاده می شود و این نوع کابل بازار فروش بالایی دارد. سیم های برق بی رنگ در انواع مسی و آلومینیومی تولید و عرضه می گردند. از آنجایی که رسانایی فلز مس در انتقال جریان برق بالاتر می باشد، از نوع آلومینیومی آن قیمت بیشتری دارد.

 خرید سیم برق بی رنگ

سیم برق بی رنگ در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می گردد. سیم های برق بی رنگ در انواع شیشه ای، فنری شفاف و غیره موجود می باشند. هر کدام از این نوع سیم های برق بی رنگ قیمت متفاوتی دارند.

 سیم برق بی رنگ مخصوص لوستر

شاخه های استفاده شده در لوسترها بسیار باریک هستند و نمی‌توان از هر نوع سیمی در آنها استفاده نمود. نکته دوم در مورد لوسترها این است که لامپ های استفاده شده در آنها از نوع لامپ با وات پایین می باشد. بنابراین در لوسترها از سیم برق بی رنگ یا سیم شیشه‌ای استفاده می‌کنند. یکی از مزیت های مهم این نوع سیم بی رنگ بودن آن است. این نوع سیم دارای نمره نیم یا ۷۵ صدم است. برای لوستر ها بیشتر از سیم برق بی رنگ نمره نیم استفاده می شود. رسانای استفاده شده در سیم برق شیشه ای از جنس مس می باشد که هدایت الکتریکی خوبی دارد. سیم شیشه‌ای در کلاف های صد متری تولید و عرضه می گردد. این نوع سیم تولید داخل و نمونه خارجی نیز دارد.

سیم برق بی رنگ

آشنایی با سیم شفاف 5/1 * 2

به این نوع کابل یا سیم برق بی رنگ در اصطلاح سیم دو نخ باند نیز می گویند. این سیم دارای دو رشته با سطح مقطع یک و نیم میلی متر مربع می باشد. در اصطلاح به آن سیم بلندگو نیز گفته می شود. از این سیم جهت انتقال جریان برق میتوان استفاده کرد اما کاربرد اصلی آن انتقال داده های صوتی در دستگاه هایی مانند اسپیکر، آمپلی فایر باند و سیستم های صوتی حرفه ای می باشد. از این سیم جهت انتقال صوت در بلندگوها، سیستم های صوتی اسپیکر، باند و غیره استفاده می شود.

در سیستم سیم کشی ساختمان از این نوع سیم جهت اتصال به عنوان ترمینال اسپیکر استفاده می شود. هر چقدر فاصله بین دو دستگاه یعنی اسپیکر و بلندگو بیشتر شود ضخامت سیم و خلوص مس باید بیشتر در نظر گرفته شود. همچنین میزان توان سیستم صوتی هر چقدر بالاتر باشد به همان نسبت ضخامت سیم و خلوص مس افزایش پیدا می کند. این سیم شفاف در زیر روکش بی رنگ خود دارای دو رشته سیم با رنگ های متفاوت است که فاز و نول را تشکیل می‌دهند.

جمع بندی نهایی

رنگ سیم یک فاکتور مهم برای کد بندی و کاربرد آن است. حتی رنگ سیم ها دارای استاندارد خاص خودش می باشد. سیم برق بی رنگ در انواع شیشه ای، شفاف، فنری و … دربازار وجود دارد. برای سیم کشی روکار، نصب لوستر، انتقال صوت به تجهیزات صوتی مثل باند و اسپیکر و … از این نوع سیم استفاده می شود.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *