خطرات محیط های مرطوب در سیستم برقی
کار با سیستم های برق دار از جمله سیم و کابل در مکان های مرطوب خطرناک است زیرا ممکن است فرد به آسانی بخشی از مسیر جریان برق شود . اگر فردی با سیم برقدار یا سایر اجزای الکتریکی تماس پیدا کند ، برای اتصال دستگاه ، اتصال به زمین خوبی خواهد شد و دچار شوک الکتریکی می گردد .
عایق های آسیب دیده ی تجهیزات یا ابزار آسیب دیده می توانند افراد را در معرض بخش های الکتریکی برق دار قرار دهند . ابزار آسیب دیده ممکن است که اتصال به زمین خوبی نداشته و بدنه ی آنها برق دار شده و باعث شوک دیدن افراد شود . همچنین عایق آسیب دیده می تواند باعث اتصالی شده و منجر به ایجاد قوس یا آتش سوزی گردد .
در مکان های مرطوب اتصال به زمین نامناسب سوئیچ های فلزی و سیستم های روشنایی سقف خطری ویژه محسوب می گردد . اگر با اجزای الکتریکی ابزار دستی عایق نشده تماس برقرار شود ، به احتمال زیاد هنگام ایستادن در مکان مرطوب ، شوک الکتریکی ایجاد خواهد شد .
باید به خاطر داشت فرد درمکان هایی که خیس است نباید کاری انجام دهد که شوک الکتریکی ایجاد گردد . لباس های خیس ، رطوبت بالا و تعریق احتمال برق گرفتگی را افزایش می دهند . لذا باید به این نکته توجه داشت که مکان های مرطوب جهت کار با سیستم های برقی خطرناک هستند .
بر این اساس و جهت افزایش ایمنی کاربران در محیط های مرطوب از تجهیزات و کلید و پریزهایی با درجه حفاظت IP45 و بالاتر بهر گرفته می شود . این کد براساس استاندارد مربوطه سطح حفاظت تجهیز را بیان می نماید . بر اساس این استاندارد محفظههای تجهیزات الکتریکی با کدهای استانداردی با دو حرف IP در کنار دو رقم، از نظر نفوذ در برابر عوامل خارجی تقسیمبندی میشوند.رقم نخست که بین ۰ تا ۶ می باشد سطح حفاظت در برابر جسم سخت خارجی و نیز حفاظت افراد را مشخص میکند. رقم دوم بین ۰ تا ۸ است و میزان حفاظت را در برابر نفوذ آب (و نه هیچ مایع دیگر) مشخص میکند.
علاوه بر این خطرات ، خطرات دیگری نیز در محیط های کاری وجود دارند که بایستی هنگام کار به آنها توجه کافی داشت .
بدون دیدگاه