مقره
از آنجایی که سیم های هوایی فاقد عایق و روکش حفاظت کننده هستند در موقع اتصال به پایه های بتونی و دکل های برق باید توسط وسیله ای از این پایه ها و دکل ها جداسازی و عایق شوند این وسایل عایق کننده را که جهت عایق سازی سیم های شبکه برق از پایه های آنها می شود اصطلاحا” مقره می نامند .
مقره ها باعث جداسازی سیم های برق از نقطه نظر الکتریکی نسبت به یکدیگر و تجهیزات نگهدارنده مقره ها شامل جا مقره ای و اتریه می گردند . برای آنکه بتوان عایقی را به منظور مقره استفاده نمود باید دید آیا عایق مورد نظر دارای خواص مکانیکی و الکتریکی لازم می باشد و یا خیر .
بیشترین ماده ای که در ساخت انواع مقره مورد استفاده قرار می گیرد از جنس شیشه و چینی است . در صورت استفاده از هرکدام از انواع این مقره ها با توجه به اینکه از چینی ویا شیشه باشد معایبت و مزایایی خواهند داشت . به عنوان مثال عایق یا مقره های چینی فشارهای زیاد را به خوبی تحمل می کنند و عیب آنها نیز آن است که در برابر اعمال نیروی کششی به سرعت می شکنند .
این موضوع بدان مفهوم است که در برابر اعمال نیروی کششی به شرعت می شکنند . بر این اساس از چینی نمی توان برای بارهای کششی استفاده نمود . بنابراین هنگامیکه مقره چینی را به عنوان مقره مصرفی خود بر می گزینیم باید توجه کافی داشته باشیم که نیروهای وارد به آن از نوع فشاری باشند .
موضوع فوق در مورد مقره های شیشه ای نیز صدق می نماید . به طور کلی از مقره های شیشه ای برای ولتاژهای کم استفاده می گردد . و در ولتاژهای پایین مقره های شیشه ای بهتر از مقره های چینی هستند .
به طور کلی مقره های چینی نسبت به شیشه ای دارای دو مزیت همده می باشند :
- مقره های چینی در برابر تغییرات و نوسانات جرارتی بیشتر از مقره های شیشه ای از خود مقاومت نشان می دهند . مفهم این جمله آنست که مقره های چینی در درجه حرارت های بسیار بالا و همچنین در درجه حرارت های بسیار پایین نمی شکنند .
- مقره های چینی از نقطه نظر شکننده بودن از مقره های شیشه ای مقاوم تر هستند یعنی در هنگام کار و نصب مقره های چینی کمتر از مقره های شیشه ای می شکنند .
مقره هایی که بیشتر در شبکه های هوایی مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از :
مقره های چرخی ، مقره های سوزنی ، مقره های بشقابی یا مقره های آویزی
بدون دیدگاه