کابل در تاسیسات آب و فاضلاب

کابل در تاسیسات آب و فاضلاب : از نظر رعایت شرایط ایمنی خطوط هوایی نمی توانند در تجهیزات شهری کاربرد قابل ملاحظه ای داشته باشند و به اجبار باید انتقال و توزیع انرژی در مراحل پیشرفته خود از طریق شبکه ای از کابل انجام گیرد . این شبکه بر طبق شرایط معین استاندارد شده ای در داخل کانال ها در زمین قرار می گیرد .

 

کابل در تاسیسات آب و فاضلاب

 

کابل ، عبارت است از یک هادی که در تمامی طول خود عایق بندی شده باشد و در همان حال در مقابل هرگونه تاثیر مکانیکی و شیمیایی پایدار و اضافه بر آن تا حد کافی قابلیت خمش در آن محفوظ بماند .

کابل ها دارای ساختمان های متفاوت بوده و از مواد گوناگون شاخته می شوند و موارد استفاده آنها نیز در تاسیسات ، تابع نیاز و شاختمان آن است .

کابل ها برای فشار الکتریکی متفاوت ساخته می شوند ، لیکن به طور کلی به صورت کابل های فشار ضعیف ، متوسط و قوی دسته بندی می شوند .

در تاسیسات شهری کابل ها به دو صورت کابل های قدرت و یا کابل های کنترل به کار می روند . معمول ترین کابل های فشار ضعیف مورد استفاده در تجهیزات آب و فاضلاب کابل های درون چاهی SWR هستند .

کابل های SWR ویژه استفاده در چاه های آب شرب طراحی گردیده اند . این کابل ها با توجه به نوع استفاده آنها حایز ویژگی های فراوانی می باشند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • ثبات مقاومت عایقی پلیمر در دوران بهره برداری
  • استحکام مکانیکی بالای پلیمر و مقاومت سطحی آن در برابر آسیب های فیزیکی
  • عدم انتشار فلزات سنگین سمی از پلیمر به داخل آب
  • عدم انتشار مواد شیمیایی آلی از پلیمر به داخل آب
  • مقاومت در برابر نفوذ آب به داخل کابل در شرایط آسیب دیدگی روکش

پلیمر عایق و روکش در کابل های SWR به گونه ای طراحی گردیده است که در مجاورت با آب و شرایط مخرب محیط های آبی مقاومت آن ثبات داشته و در طول دوران بهره برداری شیب کاهشی آن ملایم می باشد .

کابل های فشار متوسط با هادی مس و آلومینیوم با عایق PVC نیز در تاسیسات فوق ، مورد استفاده قابل توجهی دارند .

عوامل موثری که در انتخاب و نوع و مقطع کابل برای انتقال و توزیع میزان مشخصی از انرژی الکتریکی باید مورد توجه قرار گیرد به شرح زیر است :

1- میزان جریان عبوری از کابل

2- محدودیت افزایش درجه حرارت در کابل

3- شرایط نصب کامل به صورت انفرادی یا تجمعی

4- قابلیت هدایت حرارتی زمین

5- استقامت مکتنیکی به لحاظ تحمل فشارهای خارجی و نیروهای کششی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *