انواع رنگ بندی سیم برق ساختمان

برای سیم کشی هر یک از انواع ساختمان ها باید رنگ بندی سیم برق ساختمان را بشناسید. رنگ سیم ها متفاوت است و هر یک از آنها در قسمت مشخص شده ای به کار گرفته می‌ شوند. هر یک از رنگ بندی های سیم های برق ساختمان از استانداردهای خاصی پیروی می نمایند. انواع رنگ های سیم ها نشان می دهند که سیم‌ ها چه عملکردی در مدار دارند. پیش از اینکه سیم های برق را دستکاری نمایید بهتر است که کد رنگ بندی آنها را به طور کامل بشناسید.

 هر یک از سیم های برق ساختمان امکان دارد که در قسمتی جریان برق داشته باشند. به همین دلیل نیاز است که زمان کار کردن با انواع رنگ ها به اندازه جریان آنها توجه نمایید. اگر در مورد رنگ سیم های ساختمان تردید دارید و نمی دانید جریان برق در آنها چقدر است باید با کارشناسان حرفه ای در این زمینه مشورت کنید.  در خصوص رنگ بندی هر یک از سیم های ساختمان در ادامه توضیحاتی را ارائه می دهیم.

 

معرفی انواع رنگ بندی سیم برق ساختمان

 رنگ بندی سیم برق ساختمان طبق استانداردهای مشخص شده تعیین می گردد. برای انتخاب رنگ بندی هر یک از سیم های برق ساختمان به ولتاژ و همچنین متراژ آنها باید توجه نمایید. برخی از مهمترین رنگ های سیم های برق ساختمان عبارت است از :

  1. سیم های مشکی

 سیم های برق ساختمان سیاه برای انتقال دادن برق به پریز های برق و سوئیچ ها مورد استفاده قرار می‌ گیرند. توجه داشته باشید که سیم های برق سیاه در هر یک از انواع مدارها باید به کار گرفته شوند. سیم های برق سیاه همچنین به طور معمول برای پایه های سوئیچ در انواع مدارها مورد استفاده قرار می گیرند. نقش اتصالی که این نمونه سیم ها ایفا می‌ کنند موجب می‌ شود سوئیچ ها بتوانند بار الکتریکی را تحمل نمایند. تمامی سیم هایی که به رنگ سیاه هستند دارای جریان برق می باشند. این ویژگی سیم های برق سیاه مهمترین ویژگی آنها به شمار می‌ رود.

  1. سیم های قرمز

 سیم های برق قرمز از دیگر رنگ بندی های سیم های برق ساختمان به شمار می روند. در مدار هایی که ۲۲۰ ولتی هستند باید بدانید سیم های قرمز به عنوان سیم هایی که دارای جریان ثانویه می باشند مورد استفاده قرار می گیرند. سیم هایی که به رنگ قرمز می باشند مانند سیم های سیاه قادر هستند که در چندین نمونه پایه سوئیچ مورد استفاده قرار بگیرند. این نمونه رنگ سیم برق ساختمان جهت متصل کردن سیستم برق خانه به سنسور دود استفاده می گردد. شما می توانید دو عدد سیم قرمز را به یکدیگر متصل کنید و یا اینکه یک عدد سیم قرمز را به سیم سیاه وصل نمایید. در این صورت کاربرد اصولی از آنها دریافت خواهید کرد.

 

  1. سیم های برق ساختمان آبی و زرد

 یکی دیگر از انواع رنگ بندی سیم برق ساختمان سیم های برق آبی و زرد می باشد. سیم های برق زرد و آبی از جمله رنگ بندی های سیم هایی به شمار می ‌رود که حامل جریان برق می باشند. اما باید بدانید که در سیم کشی پریزهای معمولی این نمونه سیم ها را به کار نمی گیرند. سیم های زرد و آبی زمانی مورد استفاده قرار می‌ گیرند که هر یک از سیم های برق از میان سیم راه به طور اصولی کشیده شده باشند.

 به عنوان مثال شما باید بدانید که سیم های برق ساختمان زرد را می توانید در پایه های سوئیچ انواع پنکه های سقفی، سوئیچ های برق بهینه شده و همچنین پریزهای نورهای ساختمانی مورد استفاده قرار دهید. سیم های برق آبی در بیشتر موارد به عنوان نقاله جهت سوئیت های چهار راه به کار گرفته می‌ شوند. سیم های برق آبی و زرد به عنوان سیم های کاربردی ساختمان سازی شناخته می شوند که باید به صورت اصولی آنها را نصب نمایید.

  1. سیم های سفید و خاکستری

 یکی دیگر از انواع سیم های برق ساختمان سیم های برق خاکستری و سفید است. اگر شما سیم های ساختمانی را مشاهده کردید که به رنگ خاکستری و سفید هستند باید بدانید که آنها سیم های خنثی یا نول می باشند. استفاده از سیم های رنگ سفید بیشتر به عنوان سیم های خنثی و نول استفاده می‌ شود. اما سیم های خاکستری نیز به عنوان سیم های کاربردی تر برای عملیات خنثی و نول معرفی می‌ گردد.

هدف استفاده کردن از انواع سیم های برق ساختمان خنثی و نول متصل شدن به رسانگر فشار قوی می ‌باشد. رسانگر یکی از قطعات فلزی رسانا در پنل برق به شمار می‌ رود که جریان برق را جهت توزیع جذب می نماید. سیم های برق خاکستری و سفید تنها می‌توانند به یکدیگر وصل شوند. به این نمونه سیم ها، سیم های نول و یا خنثی می گویند. اما امکان دارد که آنها حامل جریان برق باشند. به ویژه اگر جریان برق نامتوازن باشد آنها حامل جریان برق هستند. به همین دلیل زمان کار کردن با این سیم ها باید جوانب احتیاط را به خوبی در نظر بگیرید.

 

  1. سیم های سبز

 یکی دیگر از انواع رنگ بندی سیم برق ساختمان که باید با آن آشنا باشید سیم های برق سبز می باشد. هدف اصلی استفاده از این رنگ بندی سیم مشخص نمودن متصل شدن یک مدار برق به زمین می باشد. سیم های برق که به رنگ سبز هستند به پایانه زمین در قسمت جعبه متصل می گردند. مسیر رانش هر یک از سیم های برق فشار قوی در قسمت پنل برق می باشد. سیم های برق سبز به عنوان محافظ اقدام می نمایند و به برق وصل می شوند. این نمونه از سیم ها محلی را جهت فرار به زمین ارائه خواهند داد.

 این فرار برق در صورتی ضروری می باشد که سیم برق دار، درون فلز و یا مدار بتواند رسانای دیگری را لمس نماید. سیم های برق ساختمان سبز را تنها می توانید به سیم های سبز دیگر متصل نمایید. به همین دلیل دقت داشته باشید که اگر در جایی مدار شما دچار نقص و ایراد باشد سیم های سبز امکان دارد برق درونشان جریان پیدا کند. به همین دلیل برای کار کردن با این سیم ها باید رعایت نکات ایمنی را در نظر بگیرید.

خرید انواع رنگ بندی سیم برق ساختمان

شما برای خرید هر یک از انواع رنگ بندی سیم برق ساختمان باید به خوبی کارایی آنها را بشناسید. اینکه بدانید هر یک از انواع سیم های برق در کدام بخش ساختمان نصب می شوند بسیار مهم است. توجه داشته باشید که سیم های برق ساختمان در دسته بندی های متفاوتی تولید می گردند. هر یک از آنها استانداردهای مشخص شده ای دارند و همچنین دارای کاربرد خاصی هستند. برای انتخاب انواع رنگ بندی های سیم برق ساختمان باید کابل سیم ها را از نظر برند تولیدی مورد بررسی قرار دهید.

رنگ بندی سیم برق ساختمان

 برخی از برندهای تولیدی از فلز های بی کیفیت جهت تولید سیم برق ساختمان استفاده می کنند. به همین دلیل باید نوع برند و همچنین کیفیت سیم های برق ساختمان را بررسی کرده و سپس آنها را تهیه نمایید. توجه داشته باشید که رنگ بندی هر یک از سیم برق های ساختمان در کشور های متفاوت بر اساس استانداردهای مشخص شده است. به همین دلیل رنگ بندی سیم های ساختمان در کشور ایران با رنگ سیم های ساختمان کشورهای اروپایی فرق می کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *