کابل مخابراتی چیست

کابل مخابراتی چیست : کابل مخابراتی یکی از دسته بندی های کابل های ارتباطی می باشد. این کابل ها یکی از مهمترین اجزای لازم برای برقراری ارتباط است. این کابل ها به دو دسته مسی و نوری تقسیم می شود.

کابل های مسی:

مغزی کابل های مخابراتی مسی از جنس مس می باشد.

این دسته از کابل ها به دو صورت هوایی و زمینی مورد استفاده هستند. کابل های مخابراتی مسی هوایی دارای روکشی هستند تا از آنها در معرض نور خورشید محافظت کند.

کابل های زمینی دارای انعطاف بیشتری در برابر خم شدن دارند . این ویژگی آنها باعث می شود کاربری بیشتری در محیط های داخلی ساختمان داشته باشند.

کابل های نوری:

کابل های فیبر نوری شامل رشته هایی از جنس سیلیکا و پلاستیک هستند. مزیت این گونه از کابل ها انتقال سریعتر اطلاعات می باشد.

این گونه کابل ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

کابل فیبر نوری بیرونی : همانطور که از اسمشان معلوم است اینگونه کابل ها کاربری عمدشان در خارج از ساختمان می باشد. این کابل ها در مقابل عوامل مخرب بیرونی مقاومت بیشتری دارند.

کابل های فیبر نوری درون ساختمان: کاربرد اصلی این گونه کابل ها در داخل ساختمان ها می باشد.

به همین دلیل فاقد روکش هستند و این خود باعث افزایش ایمنی محیط می شود،زیرا این روکش ها دارای مواد سمی هستند که خطرناک است.

جنس اکثر این کابل ها به گونه ای است تا در برابر عواملی مانند آتش سوزی مقاومت بالایی از خود نشان بدهند.

کابل های مخابراتی به صورت کلی در انواع زمینی، هوایی، ژله فیلد خاکی و کانالی و همچنین به صورت مهاردار تولید می‌شوند

که قیمت هر کدام از این کابل ها بسته به تعداد زوج سیم های استفاده شده در ساختمان کابل می تواند متفاوت باشد و همچنین قیمت محصولات مسی وابستگی مستقیمی به بهای جهانی مس دارد.

ویژگی های کابل مخابراتی زمینی

کابل های مخابراتی که با نام کابل های تلفن شناسایی می شوند و بسیاری از مشتریان این کابل ها را با این نام می شناسند، با عایق مشکی و طوسی تولید می شوند که کابل های مخابراتی با عایق مشکی به کابل های زمینی معروفند.
اگر بخواهیم کابل های طوسی مخابراتی که به کابل های هوایی شهرت دارند را به لحاظ قیمتی با کابل های مشکی یا زمینی مقایسه کنیم

قیمت کابل های مشکی به دلیل استفاده از عایق پلی اتیلن کراسلینک در ساختمان آنها که از کابل در برابر اشعه خورشید محافظت می کند بیشتر است.
همچنین عامل تفاوت قیمت دیگری این کابل ها استفاده از آنها در پروژه‌های مخابراتی می باشد که لازم است مشتریان برای خرید این محصولات در مرحله اول به تعداد مشترکین تلفن ثابت خود که قرار است

به کابل ها متصل شوند توجه کرده و در مرحله دوم به محلی که کابل در آن مورد استفاده قرار می گیرد توجه نمایند تا از این طریق بتوانند کابل مخابراتی مناسب را انتخاب نمایند.

خرید کابل مخابراتی هوایی:

برای خرید کابل هوایی باید موارد زیر را در نظر بگیرید. وزن همواره نمی تواند معیار مناسبی برای خرید کابل هوایی باشد و همچنین نباید تنها به قیمت کابل هوایی توجه کرد، چراکه هنوز فروشگاه هایی هستند

که کابل تقلبی را به اسم کابل اصلی می فروشند آن هم با فریب قیمت کابل اصلی بهترین راه برای خرید هوایی اگر قصد خرید کابل اصل و باکیفیت را دارید

اعتبار و سابقه تولید کننده و فروشنده سیم و کابل و اینکه این شرکت تولید کننده چه میزان از استاندارد ها را رعایت می کند بسیار مهم تر است.

 

رنگ بندی کابل های مخابراتی:

این دسته از کابل ها دارای ۵ طیف رنگی اصلی و ۵ طیف رنگی فرعی هستند.

۵ دسته اصلی کابل مخابراتی شامل:

  1. سفید
  2. قرمز
  3. مشکی
  4. زرد
  5. بنفش

۵ دسته فرعی کابل مخابراتی شامل:

  1. آبی
  2. نارنجی
  3. سبز
  4. قهوه ای
  5. طوسی

هر کدام از ۵ رنگ اصلی باید با یک رنگ فرعی ترکیب شود که در انتها ۲۵ زوج سیم می توان تهیه کرد.

کابل مخابراتی

کابل های فضای باز همان کابل های مشکی می باشند که دارای استحکام بیشتری هستند و به واسطه جنس روکششان در مقابل نور خورشید و باد و باران مقاومت بیشتری دارند و از طرفی بواسطه انعطاف کمی که دارند

در فاصله بین پست ها تا منازل افتادگی کمتری را در طول مسیر دارند این کابل ها در بازار مصطلح به کابل زمینی هستند.

ولی در مقابل کابل های طوسی برای داخلی ساختمان تولید می شوند این کابل ها با سهولت بیشتر در مسیر ها یا خمش های کنار دیوار کشیده می شوند.

در صورتی که از کابل های طوسی در معرض نور خورشید استفاده شود دچار پوسیدگی می شوند این کابل در اصطلاح کابل هوایی خوانده می شوند.

 

کابل مخابراتی چیست کابل مخابراتی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *