ابزارهای لازم برای برق کشی ساختمان

اگر قصد دارید برق کشی ساختمان خود را انجام دهید نیاز است که با ابزار های برق کشی ساختمان آشنا باشیم تعدادی از این ابزار ها در هر منزلی ضروری است که با آنها آشنا خواهیم شد تا بتوان برق کشی منزل خود را انجام دهیم.یا قسمتی را تعمیر کنیم و تعدادی از آنها ابزار مورد نیاز یک برق کار میباشد.

در این باره متخصصین سیمند کابل توسعه می کنند که تا حد امکان از متخصصین برق در برق کشی ساختمان و تعمیرات برق ساختمان استفاده نمایید تا منجربه آسیب و ضرر و زیان نباشید.پس در ادامه با سیمند کابل همراه باشید…

 

برق کشی ساختمان

 

دسته بندی ابزار های برق کشی برق ساختمان

بخش اول : به کارهای کلی و مهمی مربوط می شود که زمینه و بستر لازم برای سیم کشی برق را فراهم می سازند، اقداماتی نظیر کنده کاری، برش زنی با تجهیزاتی مثل لیزر، شلنگ، ریسمان رنگی تراز و ….
بخش دوم : مربوط به جزییات انجام کار است که ابزار های مختلفی در این قسمت مورد استفاده قرار می گیرند، برای مثال سیم لخت کن، فاز متر، سیم چین، انواع پیچ گوشتی چهار سو، انبردست، چسب و …..
بخش سوم : به عنوان تکمیل کننده ی کار الکتریکی می باشد و وسایلی نظیر دستگاه های تست کننده ی نشتی های جریان، کلید ها، کابل شبکه، مولتی متر و ….. در این بخش کاربرد زیادی دارند.

 

وسایل لازم برای سیم کشی رو کار و توکار ساختمان

در ادامه متداول ترین وسایل لازم برای سیم کشی رو کار و توکار برای ساختمان معرفی میکنیم که 90% برق کشی ساختمان با این ابزارالات صورت می گیرد.

فازمتر

فازمتر ها یکی از مهمترین ابزار برق کشی ساختمان به شمار می آید فازمتر وسیله ای است که علاوه بر باز وبسته کردن پیچ ها برای تشخیص سیم فاز از نول هم کاربرد دارد فازمتر ها در دو نوع بزرگ و کوچک ساخته میشوند ، فاز متر در حقیقت یک اصطلاح عامیانه است و در اصل فازنما است زیرا این وسیله همان طور که گفتیم سیم فاز را از نول تشخیص میدهد.

پیچ گوشتی

یکی از پر مصرف ترین ابزار ها در برق کشی ساختمان و کار های برقی پیچ گوشتی است پیچ گوشتی انواع بسیاری دارد و هر چقدر دسته پیچ گوشتی بزرگتر باشد راحت تر می توان با آن پیچ را باز وبسته کرد ، زیرا براساس خاصیت اهرم هر چه طول بازو بزرگتر باشد نیاز به نیروی کمتری است.

پیچ گوشتی ها در دو نوع چهار سو دو سو وجود دارد یک نکته هم که بهتره بدونید اینه که با پیچ گوشتی های دو سو میتوان پیچ های چهار سو را باز و بسته کرد مشروط بر اینکه سر پیچ گوشتی وسر پیچ هم اندازه باشد.

چسب نواری برق

چسب نواری برق برای چسب کاری سیم های جدید به دیوار، فلزات و کلیدهای برق و PVC استفاده می شوند. در بازار چسب نواری برق با کیفیت ها و قیمت های مختلف موجود است که می توانید یکی را انتخاب کنید.

سیم چین

سیم چین همان طور که از نامش پیداست یک ابزار ضروری برای قطع کردن سیم ها است سیم چین یک وسیله مکانیکی است که بیشتر در الکترنیک و برق کاربرد دارد و از آن برای بریدن و لخت کردن سیم استفاده می شود هر چند از سیم چین برای لخت کردن سیم ها هنگام برق کشی ساختمان استفاده میشود اما در صورتی که این کار را انجام نداده اید چند بار به صورت تست با سیم چین ،سیمی که استفاده نمیکنید رو لخت کنید چون اگر برای اولین بار بخواهید سیم را به وسیله سیم چین لخت بکنید احتمال قطع شدن سیم وجود دارد وبهتر است چند بار تمرین کنید تا قلق آن دستتان بیاید.

سیم چین
سیم چین

انبردست

انبر دست یک وسیله است که نه تنها در برق کشی ساختمان بلکه در مواردی مانند : لوله کشی مکانیکی و حتی نعل کرد اسب نیز کاربرد دارد. و یک خاصیت جالب انبردست در برق کشی ساختمان که آن را یک ابزار مهم کرده این است که چندین کار را میتوان با آن انجام داد از جمله لخت کردن سیم و محکم کردن اتصال دو سیم به یک دیگر تا خم کردن قطعات فلزی و… را انجام می دهد و این خواص باعث شده که در صنعت نوع برقی آن نیز برای راحتی کار با آن تولید شده است.

فنر سیم کشی

برای عبور دادن سیم از داخل لوله های محل عبور برق که در دیوار ها قرار دارند و ما آنها را نمیبینیم استفاده می شود که در هنگام برق کشی توکار در ساختمان استفاده میشود . فنر ها از یک نوار نازک و باریک فولادی ساخته شده اند که یک سر آن حالت گوی فلزی یا پلاستیکی است تا لوله های داخل دیوار به راحتی حرکت کند و سر دیگر آن یک قلاب وجود دارد تا بتوانیم سیم را به آن قلاب وصل کنیم .فنرهای سیم کشی در متراژ های مختلف در بازار موجود می باشد.

برای سهولت در موقع سیم کشی سر گوی را به وسیله روغن یا گریس آغشته می کنند تا راحت تر فنر در لوله حرکت کند ودر نهایت برق کشی ساختمان سریع تر انجام شود.

انواع لوله برق

لوله های پلاستیکی خرطومی یا صاف، از جمله متداول ترین وسایل برای لوله کشی برق به صورت تو کار هستند که از داخل آن ها سیم های مورد نیاز عبور داده می شوند. با استفاده از این وسیله به میزان زیادی از سیم ها حفاظت می گردد.

لوله خرطومی
لوله خرطومی

جعبه تقسیم

در فضای یک ساختمان لازم است که انشعابات و مسیرهای مختلفی از مدار اصلی ایجاد گردد تا بتوان در بخش های مختلف از طریق سایر ابزار های سیم کشی برق از جریان لازم استفاده نمود. ابزار هایی نظیر انواع جعبه تقسیم به عنوان یک محل انشعاب در نظیر گرفته شده و سایر مدار های الکتریکی فرعی و اجزای آن ها از این محل گرفته می شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *