جلوگیری از نفوذ آب در کابل برق
نفوذ آب یا وجود رطوبت در کابل های XLPE از جدی ترین مشکلات مرتبط با طول عمر کابل ها تحت تأثیر تنش های الکتریکی بالا است. کابل های عایق XLPE که برای کار در ولتاژ کاری 600 تا 1000 ولت طراحی شده اند ، نیاز به ضخامت عایق بسیار بالاتر از مواردی دارند که صرفاً برای عملکرد الکتریکی مورد نیاز هستند.
در کابل های فشار ضعیف XLPE بدلیل وجود تنشهای الکتریکی پایین ، تاثیر رطوبت بسیار ناچیز است . ، بنابراین برای کابل های فشار ضعیف XLPE هیچ گونه محافظت از اثرات آب و رطوبت لازم نیست. کابل های ولتاژ متوسط (> 1000 ولت) MV) XLPE) فشارهای الکتریکی قابل توجهی را تجربه می کنند و باید در برابر نفوذ آب و رطوبت محافظت شوند. کابل های فشار متوسط XLPE را می توان با محافظت شعاعی یا طولی در برابر نفوذ آب محافظت کرد. آب قادر است از طریق آسیب دیدگی موجود در غلاف خارجی خصوصا” در مفصل ها و اتصالات یا انتهای کابل به داخل کابل نفوذ کند. مسدود کردن آب در طول کابل ، مناسب ترین وسیله محافظت از کابل های فشار متوسط XLPE است .
مسدود کردن آب از طریق جلوگیری از جاری شدن آب در داخل کابل و همچنین بین عناصر کابل حاصل می شود. این فرآیند با پر کردن فضای خالی داخل کابل با بهره گیری از مواد مسدود کننده آب حاصل می شود. در صورت نفوذ آب از طریق غلاف بیرونی آسیب دیده ، مواد مسدود کننده آب فرآیند مسدود کردن را در مقابل ورود آب و رطوبت آغاز می کنند.
مواد قابل تورم آب (شکل1) می توانند ترکیبات مسدود کننده آب شامل پودرهای قابل تورم آب یا نوارها و نخهای قابل باد شدن آب باشند. استفاده از نوارها و نخها مناسب ترین روش برای جلوگیری از آب از ساخت و زاویه دید کاربردی بود.
مسدود کردن آب هادی ها یک مرحله مهم در طراحی کابل است. این کار با قراردادن نخ در مرکز هادی و نوارهای قابل تورم آب بر روی هر لایه سیم انجام می شود. شکل 2 نمونه ای از هادی با عناصر ممانعت کننده از نفوذ آب را نشان می دهد ، و شکل 3 نشان می دهد که چگونه در صورت ورود آب این عناصر عکس العمل نشان می دهند . اطمینان از حفظ هدایت جریان الکتریکی پس از اعمال نوارها بر روی هادی ضروری است. این کار با اندازه گیری مقاومت رسانا مورد آزمایش قرار می گیرد.
شکل 2 نمونه ای از عادی با عناصر ضد آب
شکل 3 واکنش عناصر موجود در هادی به ورود آب
بدون دیدگاه