کابل های فشار قوی گازی

کابل های فشار قوی گازی به چند نوع می باشند که عبارتند از :

کابل گازی با فشار داخلی در غلاف آلومینیومی

این نوع کابل در جایی که اختلاف سطح زیاد باشد کاربرد دارد و بصورت یک رشته و چند رشته در ولتاژهای مختلف ساخته می شود . ساختمان این کابل بسیار شبیه کابل روغنی سه سیمه می باشد .

عایق کاغذی کابل با مواد روغنی غلیظ آغشته می گردد و سپس روی آن را یک غلاف آلومینیومی می کشند که پس از مونتاژ کابل ، فضای خالی بین رشته سیم ها و غلاف آلومینیومی با گاز ازت پر می شود . فشار کابل توسط یک فشار سنج کنترل می گردد و استقامت الکتریکی این نوع از کابل بسیار بالا می باشد .

کابل گازی با فشار داخلی در لوله فولادی

عایق کاغذی این نوع از کابل ها به مواد روغنی بسیار غلیظ آغشته می شود که آخرین لایه عایق کاغذی سیم بوسیله کاغد متالیزه و نوار نازک مسی پیچیده می شود . بع از عایق نمودن سه رشته کابل ، رشته ها به یکدیگر تابیده شده و بعد با زره فولادی نازک و باریک پوشانده می شوند و سپس در داخل لوله فولادی قرار گرفته و در خاتمه لوله فولادی با ازت پر می شود .

کابل گازی با فشار خارجی در لوله فولادی

عایق کاغذی این نوع از کابل ها به مواد روغنی بسیار غلیظ آغشته می شودو بعد روی آن را با پلی اتیلن یا سرب می پوشانند و بعد سه رشته سیم عایق شده را بهم تابیده و فضای داخلی آنها را با مواد پرکننده پر می نمایند و بعد روی آن را دوباره باند پیچی نموده و سرانجام توسط یک زره فولادی حفاظت می نمایند . سپس آن را داخل یک لوله فولادی قرار می دهند و در خاتمه پس از مونتاژ کابل فضای داخل لوله فولادی را توسط گاز ازت با فشار زیاد پر می نمایند .

گاز ازت داخل لوله فولادی یک حالت فنر ارتعاشی می یابد و سبس می شود که در هنگام انبساط روغن با بالا رفتن درجه حرارت گاز فشره شده و با کم شدن بار و سرد شدن کابل ، روغن کابل در اثر فشار زیاد به داخل کاغذ فشرده و کابل وارد می شود که این امر باعث جلوگیری از بوجود آمدن خفره های خالی می گردد .

کابل های فشار قوی گازی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *