کلید و پریز برق
انواع کلید و پریز : در برق کشی ساختمان ، اجزا و عناصر کوچکی وجود دارند که شاید حضورشان خیلی به چشم نیاید اما بودنشان ضروری و کاربردی است و شاید بتوانند علاوه بر کارآیی شان، بر زیبایی دکوراسیون داخلی خانه نیز تاثیر گذار باشند، یکی از این اجزا و عناصر کوچک کلید ها و پریز هایی هستند که در همه خانه ها به چشم می خورند،
این عناصر کوچک در ابعاد و طرح های مختلف به بازار عرضه می شوند و قرار گرفتن آنها بر روی دیوار با انواع پوشش ها نظیر کاغذ دیواری، رنگ، پانل های چوبی و … نمایی بسیار جذاب و منحصر بفرد به فضای خانه می بخشد. نکته ای که در تولید کلید و پریز مورد توجه قرار می گیرد ایمنی آنها است.
این قطعات مستقیماً با انرژی برق در ارتباط هستند بنابراین در ساخت آنها به نکات ایمنی دقت می شود. امروزه متناسب با هر نوع کاربرد از کلید و پریزهای مخصوص استفاده می شود. برای مثال در فضاهای باز و یا مرطوب از نوع کلید و پریز ضد آب و برای تزئین دکوراسیون داخلی از کلید و پریزهای کریستالی استفاده می شود. البته این قطعات کاربردی در مدل های مختلف با رنگ های گوناگون بر اساس سلیقه و بودجه افراد انتخاب و خریداری می گردند.
نورپردازی و تامین نور لازم برای ساختمان امری بسیار مهم است که طراحان داخلی تدابیر بسیاری برای آن می اندیشند و ایده های خلاقانه خود را برای هر چه زیباتر کردن فضا عملی می نمایند. سیستم نورپردازی ساختمان با نصب کلید و پریز تکمیل می شود و زیبایی و جذابیت را برای فضا به ارمغان می آورد. وجود کلید و پریزهای لوکس بر روی انواع دیوارپوش نمایی متفاوت ایجاد کرده و توجه بیننده را به خود جلب می نماید. شاید با نگاه اول لوستر و چراغ های تزئینی بیشتر خودنمایی کنند اما با کمی دقت می توان به زیبایی این قطعات کوچک بر روی دیوار نیز پی برد.
قسمت مختلف کلید و پریز
مکانیزم درونی
مکانیزم درونی به ساختار درونی کلید و پریز که شامل سیم پیچی، اتصالات درونی و تعداد پل (تک پل و دوپل) است اشاره دارد.
قاب
قاب کلید و پریز به قسمتی که بر روی دیوار نصب شده و قابل رویت است اشاره دارد. کلید و پریزهایی که در گذشته ساخته می شدند به قاب خود پیچ و مهره می شدند اما مدل های جدیدی که اخیراً به بازار عرضه می شوند به قاب متصل نمی شوند بلکه به راحتی بر روی دیوار قرار می گیرند. مکانیزم کلید و پریزهای جدید فنری است و به آسانی قابل نصب در عمق دیوار هستند.
انواع کلید و پریز
کلید لمسی
کلید لمسی یا تاچ از جمله مدرن ترین نوع کلید است که استفاده از آن در خانه های هوشمند رایج است. این کلید با حرارت دست فعال شده و عمل می کند.
کلید و پریز تایمری
این نوع قطعات در مکان هایی مانند حیاط و راه پله که لامپ ها نباید مدام روشن بمانند نصب می شوند. کلید و پریزهای تایمری قابل تنظیم هستند و می توان زمان خاموش و یا روشن کردن آنها را کنترل نمود.
کلید با سنسور حرکتی
کلیدهای سنسوردار به میزان قابل توجهی منجر به بهینه سازی مصرف انرژی برق می شوند زیرا تنها در صورت حضور افراد روشن شده و پس از مدتی خاموش می شوند. از این نوع تجهیزات در راهروها استفاده می شود.
کلیدهای تک پل و دوپل
کلیدهای تک پل تنها برای خاموش و روشن کردن یک مدار مورد استفاده قرار می گیرند اما با استفاده از کلیدهای دوپل می توان دو مدار را قطع و وصل کرد.
کلید دیمر
کلید دیمر در مکان هایی که میزان نور باید یکنواخت باشد کاربرد دارد. این کلیدها شدت نور را تنظیم و کم یا زیاد می کنند. از این نوع کلیدها در مکان هایی مانند سالن تئاتر استفاده می شود.
پریز برق
این نوع پریز دستگاههایی هستند که اجازه میدهند دستگاههایی که با برق کار میکنند به منبع تغذیه جریان متناوب اصلی در یک ساختمان متصل شوند. دوشاخهها و پریزهای برق در نرخ ولتاژ و آمپر، شکل، اندازه و نوع اتصال متفاوت هستند. انواع استفادهشده در هر کشور توسط استانداردهای ملی مشخص میشوند.
پریز برق یو پی اس
این نوع پریز دستگاهی که به آن وصل می شود را به منبع ذخیره برق ارتباط می دهد و هنگامی که برق قطع می شود، این دستگاه همچنان روشن خواهد ماند.
پریز برق ارت دار
این پریزها مجهز به یک سیم ارت دار هستند که برای تخلیه بار الکتریکی به زمین متصل شده اند. این سیم با انتقال الکتریسیته ساکنی که در مدار تخلیه شده مانع از برق گرفتگی افراد می شود.
بدون دیدگاه