منابع نور

منابع نور را می توان به دو دسته اصلی لامپ های التهابی و تخلیه در گاز تقسیم کرد . در لامپ های التهابی با عبوردادن جریان برق از رشته فلزی درجه حرارت آن را به حد کافی بالا می برند تا تشعشع کند .

در لامپ های تخلیه در گاز ، با عبور دادن جریان برق از گاز آن را تحریک می کنند تا نور ساطع کند . لامپ های تخلیه در گاز را می توان به دو دسته پرفشار و کم فشار تقسیم نمود .

لامپ های تخلیه در گاز کم فشار شامل کم فشار سدیم و کم فشار جیوه و لامپ های تخلیه در گاز پرفشار شامل پرفشار سدیم و پرفشار جیوه که خود از لامپ متال هلاید و لامپ آمیخته تشکیل گردیده است می توان تقسیم بندی نمود .

همچنین لامپ های رشته دارد به انواع لامپ هالوژنی ، لامپ های با منعکس کننده ، لامپ های معمولی و لامپ آمیخته تقسیم بندی می گردد . در حقیقت از ترکیب لامپ های رشته دارد و تخلیه در گاز ، لامپ آمیخته نتیجه می شود .

منابع نور
منابع نور

مشخصات اصلی لامپ ها عبارتند از :

  • شار نوری بر حسب لومن
  • بهره نوری بر حسب لومن بر وات
  • عمر لامپ که بر حسب ساعات کارکرد قبل از اینکه شار نوری خروجی آن به درصد معینی از شار نوری اولیه برسد اندازه گیری می گردد . گاهی نیز عمر لامپ را بر اساس ساعات کارکرد که طی آن درصد معینی از لامپ ها می سوزد اندازه گرفته می شود .
  • درخشندگی لامپ که برحسب کاندیلا بر متر مربع اندازه گیری می گردد .
  • رنگ دهی که عبارت از نشان دادن رنگ حقیقی اجسام رنگی در نور لامپ است . اگر طیف نور لامپ مناسب باشد رنگ ها به صورت طبیعی دیده می شوند و در غیر این صورت تغییر می کنند .

برای اندازه گیری کمی رنگ دهی ، میزان نسبی نور در هر قسمت طیف اندازه گیری و با نور سفید طبیعی مقایسه می شود در این شرایط عدد 100 معرف رنگ دهی کامل است .

منابع نوری نوعی انرژی را به انرژی نوری تبدیل می کنند . شواهد آزمایشی نشان می دهد که انرژی ورودی به هر شکل که باشد می تواند سبب تحریک اتم ها یا ملکول های موجود در منبع نور شود و الکترون های آنها را به سطوح بالاتر انرژی منتقل نماید . این وضعیت جدید پایدار نیست و اتم ها و الکترون ها در بازگشت به خالت اولیه انرژی دریافتی را به صورت نور پس می دهند .

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *