روش ارزشیابی ریسک در کار با برق

 

پس از شناسایی خطر  گام بعد یارزس=شیابی ریسک ناشی از خطر می باشد . یقینا” سیم های بدون عایق باید به عنوان یک خطر شناخته شوند . اگر سیم های بدون عایق ، 15 فوت بالاتر از زمین باشند ریسک کم ( پایین ) است . اما اگر کاری روی سقف و نزدیک این سیم ها انجام    می شود ریسک زیاد است . در صورتی ریسک شوک افزایش می یابد که فرد رساناهای فلزی را حمل کند که ممکن است با سیم های بدون عایق تماس پیدا کنند . دائما” باید ریسک ( ریسک به معنی احتمال آسیب دیدن یا مرگ که در اثر حادثه رخ می دهد ، می باشد ) را ارزشیابی نمود .

ترکیب خطرات ، ریسک را افزایش می دهد . اتصال نامناسب به زمین و ابزار آسیب دیده به طور فزاینده ای ریسک را افزایش می دهد . محیط های مرطوب همراه با سایر خطرات نیز ریسک را افزایش می دهد . به منظور ارزشیابی ریسک باید در زمینه ماهیت خطر ، تصمیماتی گرفته شود و کارها را ایمن انجام داد .

روش ارزشیابی ریسک در کار با برق

در مورد وجود خطر برق علائمی وجود دارد . به عنوان مثال اگر در هنگام کار با ابزار برقی ، GFCI به طور مکرر فعال می شود ، مطمئنا” مشکلی وجود دارد . کلید راه انداز مجدد  GFCI را در یک حالت نباید نگه داشت و از ادامه این کار در این حالت باید خودداری نمود . باید این علامت را ارزشیابی نموده و در مورد اقدامات کنترلی تصمیم گیری شود .

تعدادی از شرایطی که خطرات را نشان می دهد 

  • فعال شدن مکرر قطع کننده مدار و سوختن فیوزها نشان می دهند که جریان زیادی از مدار عبور کرده است . این شرایط می تواند ناشی از چندین فاکتور همچون کارکرد نادرست تجهیزات یا اتصالی بین رساناها باشد .
  • ابزار و وسایل ، سیم ها و یا اتصالات الکتریکی که احساس می کنید گرم شده اند ممکن است نشان دهنده وجود جریان زیاد در مدار یا تجهیزات باشند . لازم است که این وضعیت ارزشیابی و ریسک آن تعیین گردد .
  • سیم رابطی که احساس می کنید گرم شده است ممکن است نشان دهنده عبور جریان زیاد از سیم باشد . باید تصمیم گیری شود که چه اقدام لازمی صورت گیرد .
  • کابل ، جعبه فیوز یا جعبه تقسیمی که احساس می کنید گرم شده است ممکن است نشان دهنده جریان زیاد در مدار باشد .
  • بوی سوختگی ممکن است نشان دهنده گرم شدن بیش از حد عایق ها باشد .
  • عایق های پوسیده ، سائیده شده یا آسیب دیده ی هر سیم یا سایر رساناها خطرناک هستند زیرا ممکن است عایق رساناها از بین رفته و رسانا بدون عایق شود . تماس با سیم های بدون عایق می تواند باعث شوک شود . عایق آسیب دیده می تواند باعث اتصالی شده ، و منجر به ایجاد قوس یا آتش سوزی گردد . لازم است که شدت آسیب ارزشیابی و در مورد چگونگی کنترل خط تصمیم گیری شود .
  • GFCI فعال شده نشانگر نشت جریان از مدار است . نخست ، باید علت احتمالی نشت شناسایی و در مورد اقدامات لازم برای کنترل نشت جیران تصمیم گیری شود .

تمام این شرایط یا علائم چیز مهمی را نشان می دهند :

خطر آتش سوزی و شوک وجود دارد و نباید از این تجهیزات و ابزار استفاده کرد . اگر در جائی این علائم وجود دارند ، باید تصمیم گیری شود افراد چند بار در معرض این وضعیت ها خواهند بود . در صورتی که علائم اضافه بار وجود دارد و از میزان ریسک اطلاعی وجود ندارد باید از تکنسین های برق واحد تعمیر و نگهداری یا آموزش دهندگان کمک خواسته شود . با درخواست کمک ، از خود و دیگرتن حفاظت کرده اید .

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *