کابل های زوج به هم تابیده تلفن – همه چیز درباره کابل شیلد دار تلفن

کابل شیلد دار تلفن از نوع زوج به هم تابیده نوع خاصی از سیم کشی تلفن مسی و شبکه محلی (LAN) است که در برخی از تاسیسات تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع بخش بیرونی این کابل با نوعی پوشش یا شیلد پوشانده شده است که به عنوان سیم ارت نسبت به کابل های زوج به هم تابیده معمولی عمل می کند.

کابل زوج به هم تابیده نوعی سیم معمولی است که بسیاری از شبکه های کامپیوتری را به شرکت تلفن وصل می کند. برای این که مانع ایجاد اشکالاتی مثل اختلال خط ها بر روی یکدیگر، یا القای الکترومغناطیسی میان این دو جفت سیم شوند، دوم سیم مسی را عایق دار کرده و به دور هم می پیچانند. در واقع هر سیگنال بر روی سیم زوج به هم تابیده برای منتقل شدن به هر دو سیم نیاز دارد.

کابل شیلد دار تلفن

در نوع کابل تلفن شیلد دار، درست برخلاف نوع زوج به هم تابیده معمولی و بدون شیلد، سیم های زوج به هم تابیده درون پوشش محافظتی یا شیلدی قرار می گیرند که تداخلات الکترومغناطیسی و فرکانس های رادیویی را به شدت کاهش می دهد. انواع کابل تلفن شیلد دار نسبت به انواع دیگر کابل های تلفن گران تر هستند، ضمن اینکه سیم کشی آنها نسبت به نوع بدون شیلد کابل های زوج به هم تابیده کار سخت تری است.

نحوه نصب و انجام سیم کشی کابل شیلد دار تلفن

معمولا به خاطر اینکه بعضی از تلفن ها و یا شاید انواع اتصالات محلی نیاز به چندین نوع اتصال دارند، سیم کشی کابل های زوج به تابیده به صورت دو تایی و یا حتی چندین جفت انجام می شود که همه آنها باید در یک کابل واحد قرار بگیرند. معمولا کسب و کارها مختلف از این نوع کابل شیلد دار تلفن در تاسیسات سیستم کابل کشی خود استفاده می کنند، ولی رایج ترین نوع سیم کشی انجام شده برای تلفن های خانگی از نوع کابل های زوج به هم تابیده معمولی و بدون شیلد است.

در حال حاضر کابل های زوج به هم تابیده در بیشتر مواقع به صورت دو جفتی در خانه ها نصب می شوند و جفت اضافی این امکان را به وجود می آورد که بتوان در صورت نیاز خط تلفن دیگری که شاید برای استفاده از مودم باشد را هم راه اندازی کرد.

کابل های زوج به هم تابیده، چه از نوع کابل بدون شیلد تلفن و چه از نوع کابل شیلد دار تلفن باشند، در موقع بسته بندی به صورت جفت های چندتایی، دارای کدهای رنگی منحصر به خود هستند. در حقیقت کاربردهای مختلفی که این کابل ها دارند، نظیر کاربردهای آنالوگ، دیجیتال، اترنت، و غیره مستلزم وجود چندین جفت کابل زوج به هم تابیده هستند. بنابراین وقتی از کدگذاری رنگی استفاده شود، راحت تر می توان بین این جفت ها تفاوت و تمایز برقرار کرد.

کابل شیلد دار تلفن

به هر حال، درست است که از کابل های زوج به هم تابیده معمولا برای مصارف خانگی استفاده می شود، ولی کسب و کارهای مختلف هم از درجه های بالای این نوع کابل برای سیم کشی های افقی در تاسیسات LAN خود استفاده می کنند، چون هزینه آن بسیار کمتر از کابل های کواکسیال (کواکس) می شود. کابل های کواکسیال و فیبرهای نوری جایگزین های اصلی انواع کابل های زوج به هم تابیده، چه از نوع کابل شیلد دار تلفن و چه از نوع بدون شیلد و معمولی هستند.

در محیط های تجاری پر سر و صدا کابل های جفت پیچ خورد شیلد دار از متصل کننده های مدل RS-449, RJ-45, RS-232 و RJ-11 استفاده می کنند تا میزان تداخلات را تا جایی که امکان دارد کاهش دهند.

چگونه می توان میان کابل شیلد دار تلفن از نوع زوج به هم تابیده و کابل اترنت یا تلفن تفاوت قائل شد؟

کابل تلفن یا اترنتی که از یک فروشگاه محلی سخت افزار خریداری شده است تا تلفن یا رایانه را به جک دیوار وصل کند، اصلا هیچ شباهتی به انواع کابل های زوج به هم تابیده، چه از انواع کابل شیلد دار تلفن و چه از نوع بدون شیلد ندارد. این نوع سیم که از نوع ساید بای ساید است، با عنوان ساتن نقره ای شناخته می شود.

جک دیواری این نوع کابل ها به آن وصل می شوند، بسته به نوع سیمی که به آن نصب می شود، مثل سیم دیجیتال، آنالوگ یا LAN می تواند دارای پنج نوع سوراخ یا پینت باشد. به همین دلیل است که گاهی اوقات کاربران وقتی لپ تاپ خود را به جایی دیگر می برند، موع اتصال بی سیم به LAN متوجه می شوند که اتصالات جک دیواری با پلاگین آنها مطابقت ندارد.

تفاوت بین STP ، FTP و S/FTP و UTP چیست؟

در این قسمت می خواهیم نگاهی بسیار سریع به تفاوت های میان انواع کابل شیلد دار تلفن، کابل بدون شیلد و برخی جایگزین های کابل های زوج به هم تابیده بیندازیم.

STP: در واقع مختصر شده کابل زوج به هم تابیده شیلد دار است. در این نوع کابل شیلد دار تلفن، چهار جفت سیم حامل سیگنال با شیلد یا لایه محافظ پوشانده شده اند، این شیلد به عنوان یک سپر رسانا برای کاهش تداخلات الکترومغناطیسی عمل می کند. در واقع انواع مختلفی از کابل شیلد دار تلفن وجود دارند؛ مثلا کابل های زوج به هم تابیده فویل دار یا FTP و کابل های زوج به هم تابیده فویل دار شیلد دار یا S/FTP.

FTP: برخی از انواع کابل شیلد دار تلفن وجود دارند که از نوعی شیلد نازک تر و فویلی استفاده می کنند و FTP در واقع عنوان اختصاری آنهاست. اما باید توجه داشته باشید که این برای جلوگیری از پاره شدن این نوع کابل شیلد دار تلفن باید مراقب شعاع خمش و کشش کابل در هنگام نصب بود.

S/FTP: سیستم های کابل کشی برای برخی انواع کابل شیلد دار فویلی وجود دارند که برای جلوگیری از احتمال پاره شدن کابل از نوعی شیلد بافته شده بسیار ضخیم استفاده می کنند تا کابل محکم تر شود. در واقع زوج به هم تابیده داخل کابل به اندازه کافی پیچ خورده و محافظت شده هستند تا در برابر انواع تداخلات بر روی خط تماس و نیز تداخلات اکترومغناطیسی بهترین نوع محافظت را ارائه کنند.

UTP: رایج ترین نوع کابل برای اتصالات خانگی از نوع زوج به هم تابیده معمولی و بدون شیلد است. برخلاف انواع دیگری که گفتیم، کابل های زوج به هم تابیده معمولی و بدون شیلد هیچ نوع محافظ فیزیکی برای جلوگیری از تداخلات ندارند. به جای آن به انواع فیلترهای رسانه ای و balunها که ساختاری است از نوع متعادل تا نامتعادل، به عنوان مکانیزم های تعادلی و فیلتری خود متکی است.

در واقع، مهم ترین و اصلی ترین تفاوت میان انواع کابل هایی که گفتیم و برای تلفن به کار می روند، طراحی آنهاست و البته هدف همه این نوع کابل ها چه از نوع شیلد دار و چه از نوع بدون شیلد باشند، به هر حال یکی است و آن هم برقرار اتصال مطمئن و قابل اعتماد به سخت افزارهای ارتباطی است.

کابل شیلد دار تلفن و نرخ انتقال داده ها

کابل های زوج به هم تابیده شیلد دار که برای تلفن ها استفاده می شوند، به صورت شکل ها و دسته بندی های مختلف طراحی می شوند. امروزه محبوب ترین انواع این نوع کابل ها عبارتند از مدل های Cat5e, Cat6, Cat6a و Cat7. اجازه دهید در انتهای این نوشته نگاهی دقیق تر به دسته بندی های مختلف کابل های زوج به هم تابیده شیلد دار بیندازیم و پهنای باند و حداکثر سرعت انتقال داده های آنها را با هم مقایسه کنیم:

کابل شیلد دار تلفن

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *