کابل افشان 2 در 2/5
کاربردها و مشخصات کابل افشان 2 در 2/5
کابل افشان 2 در 2.5 از کابل های پرکاربرد افشان است که از رشته های هادی مسی ساخته شده است. در داخل این کابل، دو عدد سیم روکش دار رنگی، با سطح مقطع 2/5 میلی متر مربع قرار دارند که در نهایت، با پوششی از عایق PVC احاطه شده اند.
سیم وکابل افشان اساسی ترین بخش در سیستم های الکتریکی هستند و وظیفه تامین برق تجهیزات الکتریکی را بر عهده دارند. کابل افشان نمره 2/5، بیشترین کاربرد را در ساخت و ساز و مصارف ساختمانی دارد. سیم های موجود در این کابل، به عنوان سیم های فاز و نول، در سیم کشی برق ساختمان ها به کار می روند.
کاربرد کابل افشان 2 در 2/5
کاربرد کابل افشان 2 در 2/5 به طور عمده در مدارهای پریز منازل و مدار کولر آبی می باشد. طبق مبحث 13 مقررات ملی ساختمان استفاده از سیم و کابل نمره 1.5 برای مدارهای پریز، ممنوع بوده و به کارگیری سیم و کابل نمره 2.5 اجباری است. یکی از موضوعاتی که مهندسین ناظر برق در ساختمان ها، بررسی می کنند، سایز سیم و کابل های به کار برده شده، در مدارهای الکتریکی ساختمان است.
سیم و کابل های ساختمانی، با کیفیت های مختلف، در بازار موجود هستند. متاسفانه بسیاری از این کابل ها، استاندارد نبوده و علاوه بر این که، مورد تایید مهندسین ناظر نیستند، از نظر ایمنی نیز، خطراتی در پی داشته و استفاده از آن ها، بسیار خطرناک است.
فروش سیم و کابل توسط بسیاری از مراکز معتبر در کشور انجام می شود. یکی از مراکز معتبر که تولیدکننده بهترین کابل ها و سیم ها از جمله کابل افشان 2 در 2/5 است، فروشگاه سیمند کابل می باشد که باکیفیت ترین انواع کابل افشان و سیم افشان را تولید و عرضه می نماید.
تفاوت کابل افشان و کابل مفتولی
- کابل های افشان از چند هادی رشته ای تشکیل شده اند، در صورتی که، هادی های موجود در کابل مفتولی، تک رشته می باشند.
- کابل های مفتولی، دارای قابلیت فرم پذیری هستند، ولی کابل های افشان، بسیار انعطاف پذیر می باشند.
- کابل های افشان، دارای مقاومت کمتری بوده و از افت ولتاژ کمتری برخوردار می باشند، بنابراین این کابل ها، نسبت به کابل های مفتولی، جریان بالاتری را عبور می دهند.
انواع عایق های سیم و کابل
عایق در حقیقت، روکش کابل است که پیرامون سیم ها قرار گرفته است. عایق های کابل ها، به چهار نوع تقسیم بندی می شوند:
- عایق PVC یا پلی وینیل کلراید
- عایق لاستیک
- عایق پلی اتیلن
- عایق TPR
نکات مهم در خرید کابل افشان 2 در 2/5
سیم و کابل، عضو جدایی ناپذیر در سیم کشی ساختمان می باشند، بنابراین باید، از بهترین نوع، انتخاب گردند. استفاده از سیم و کابل بی کیفیت، ممکن است، مخاطره آمیز بوده و منجر به آتش سوزی و حوادث غیر مترقبه شود. نکات مهمی که در هنگام خرید کابل افشان 2 در 2/5 باید مورد توجه قرار گیرند، بدین صورت می باشند:
- تمامی سیم و کابل های مصرفی در سیم کشی ساختمان، باید دارای استاندارد ملی باشند. قبل از خرید هرگونه سیم و کابل، باید استاندارد بودن کابل، از مراجع ذیصلاح یا سامانه های خاص، استعلام شود.
- سطح کابل، باید بررسی شده و عاری از هر گونه برجستگی و فرورفتگی باشد.
- ضخامت عایق کابل، باید مناسب باشد. عایق کابل، اگر بیش از حد، ضخیم باشد، باعث کاهش خاصیت انعطاف پذیری در کابل خواهد شد و اگر بیش از حد، نازک باشد، موجب آسیب پذیری کابل در برابر آسیب ها و تنش های مکانیکی خواهد شد.
- حتما سیم و کابل را از مراکز معتبر مانند سیمند کابل تهیه کنید تا از کارکرد موثر کابل و عمر مفید آن، اطمینان حاصل کنید. سیمند کابل بزرگترین فروشگاه سیم و کابل باکیفیت در کشور است.
یکی از کاربردهای کابل افشان 2 در 2/5 در مدارهای پریز منازل است
جریان مجاز کابل افشان 2 در 2/5
جریان مجاز کابل افشان 2 در 2/5 و دیگر کابل های افشان، بستگی به وضعیت استفاده از کابل دارد. از این رو، نمی توان مقدار واحدی برای آن بیان کرد. به طور مثال اگر جریان مجاز کابل افشان نمره 2.5، برابر با 27 آمپر اعلام شود، این مقدار، فقط در شرایطی است که کابل در هوای آزاد، قرار گرفته باشد. همان کابل، اگر در سقف، با گچ و ملات عایق با ضخامت 100 میلی متر، پوشیده شود، دارای جریان مجاز 21 آمپر خواهد بود.
از سوی دیگر جریان مجاز کابل، ارتباط مستقیم با دمای محیط دارد. هرچقدر دمای محیط، بالاتر باشد، امکان تبادل حرارتی در سیم و کابل ،کمتر بوده، بنابراین جریان مجاز عبوری از سیم و کابل کاهش خواهد یافت.
مسافت نیز، عامل موثری در تعیین جریان مجاز کابل افشان 2 در 2/5 می باشد. هر چقدر طول سیم، بیشتر باشد، افت ولتاژ نیز بالاتر خواهد بود. در اثر بالا رفتن افت ولتاژ، جریان کمتری، اجازه عبور دارد. بنابراین در این موارد، باید از سیم یا کابلی، با سطح مقطع بالاتر استفاده نمود.
جریان مجاز کابل بر حسب مسافت
طریقه اندازه گیری قطر کابل افشان
اندازه گیری قطر کابل، بدین صورت امکان پذیر است:
گام اول: برای اندازه گیری قطر کابل، ابتدا باید از یک کولیس، استفاده کرده و قطر را اندازه گیری نمایید.
گام دوم: دور سیم ها یا محیط سیم ها را اندازه گیری کنید و با اندازه گیری محیط سیم، قطر سیم را به دست آورید.
گام سوم: دور سیم را بر عدد پی، یعنی 3.14، تقسیم کنید. سپس معادله را به عقب انجام داده و قطر تقریبی کابل را به دست آورید.
توضیحاتی در مورد AWG سیم و کابل
سیم ها و کابل های افشان با واحد AWG نیز، بیان می شوند. AWG به معنای Wire Gauge می باشد. AWG بالاتر، نشان دهنده سایز کابل کوچکتر است. عدد AWG، به طور معمول، بر روی روکش عایق کابل، درج شده است. آخرین عدد در هر کد، نشان دهنده AWG سیم می باشد.
- در استاندارد AWG، کابل ها از (0000) شروع شده تا 40 ادامه پیدا می کنند.
- AWG با ضخامت سیم، رابطه معکوس دارد.
- AWG با مقاومت سیم، رابطه مستقیم دارد.
- اگر 10 واحد از AWG، کم شود، مساحت سطح مقطع و وزن سیم، حدودا 10 برابر می گردد.
- زمانی که مساحت سطح مقطع سیم را دو برابر کنیم، 3 واحد از AWG کاهش پیدا می کند.
AWG کابل های افشان
نکات مهم در سیم کشی مدارات پریز با کابل افشان 2 در 2.5
طبق مبحث 13 مقررات ملی ساختمان، کابل ها و سیم های مورد استفاده در ساختمان، دارای استاندارد سایز و رنگ می باشند.
- کابل افشان 2 در 2/5 به همراه یک سیم ارت جداگانه، به طور معمول، برای مدارهای پریز در نظر گرفته می شود.
- استفاده از چسب برق، برای اتصال سیم ها، به طور کلی، ممنوع است و به کارگیری کانکتورهای مناسب، در این مورد توصیه می گردد.
- کلید مینیاتوری موجود در مدارهای پریز، باید از نوع کندکار 16 آمپر انتخاب گردد که با نام کلید مینیاتوری C16 نیز شناخته می شود.
- کابل مورد استفاده برای کولر آبی، کابل افشان 3 در 2/5 و یا کابل افشان 2 در 2/5 به همراه سیم ارت جداگانه می باشد.
- استفاده از لوله های خرطومی برای عبور کابل های برق، ممنوع است و باید از لوله های برق استاندارد، بدین منظور استفاده شود.
استاندارد رنگ سیم های مورد استفاده در سیم کشی ساختمان ها نیز، به این صورت می باشد:
- قرمز: سیم فاز
- آبی: سیم نول
- سبز راه راه : سیم ارت
- مشکی و زرد: سیم های فاز دو و سوم، در سیم کشی های سه فاز
بدون دیدگاه