کمک های اولیه در برق گرفتگی
اگر فردی دچار برق گرفتگی ، شوک یا سوختگی ناشی از برق شد بایستی اقدامات زیر انجام پذیرد .
در صورتی که قربانی هنوز با مدار برقدار در تماس است ، مدار برق راقطع کنید . در حالی که این کار را انجام می دهید از فرد دیگری درخواست کمک کنید .
سریعا” به سوئیچ ها دسترسی پیدا کرده و با وسیله ای که رسانای برق نیست قربانی را از مدار جدا کنید . اگر قربانی هنوز با مدار در تماس است به او دست نزنید .
به هیچ عنوان قربانی را ترک نکنید مگر اینکه چاره ی دیگری نداشته باشید . باید کنار قربانی بمانید تا اورژانش برسد . اگر قربانی هنوز نفس می کشد ولی ضربان قلب ندارد یا به شدت صدمه دیده است سریعا” باید توسط تکنسین اورژانس تحت مداوا قرارگیرد تا شانس بیشتری برای زنده ماندن داشته باشد .
هرگاه پی بردید که برق به مدت طولانی در بدن قربانی جریان نداشته است بررسی کنید که آیا قربانی به هوش است یا خیر . اگر قربانی هوشیار است از او بخواهید تا حرکت نکند .
احتمال دارد که قربانی شوک شدیدی دیده باشد اما تشخیص داده نشود . سریعا” قربانی را از لحاظ علائم خونریزی شدید بررسی کنید . اگر خونریزی زیادی وجود ندارد پوششی را بر روی زخم قرار دهید و آن را فشار دهید . اگر زخم در پا و یا بازو ایجاد گردیده است و خونریزی شدید است ، در حالی که روی زخم فشار می آورید ناحیه صدمه دیده را بررسی کنید .قربانی را گرم نگه دارید و با او تا رسیدن کمک صحبت کنید .
اگر قربانی بیهوش است ، علائم تنفسی او را بررسی کنید . در حین انجام این کار ، قربانی را تا حد ممکن به آرامی تکان دهید . اگر قربانی نفس نمی کشد ، یک نفر آموزش دیده عملیات احیای قلبی – تنفسی باید شروع به تنفس مصنوعی نماید .
سپس بررسی کنید که آیا نبض قربانی می زند . انجام این عمل ضروری است . برای هرچه موثر بودن ، عملیات احیای قلبی – تنفسی باید در مدت 4 دقیقه انجام شود .
اگر در مورد عملیات قلبی – تنفسی یا کمک های اولیه آموزش ندیده اید حالا زمان آموزش دیدن است . از قبل موقعیتتان را درک کنید . از آموزشیار در مورد نحوه ی آشنا شدن با عملیات احیای قلبی – تنفسی سوال کنید . در ضمن شما لازم است موقعیت :
- کلید های قطع کننده برق
- وسایل کمک های اولیه
- تلفن
را بدانید تا بتوانید آنها را در مواقع ضروری پیدا کنید .
بدون دیدگاه