معرفی کابل پاور انعطاف پذیر و ویژگی ها و کاربردهای آن

کابل پاور انعطاف پذیر از جمله کابل هایی است که برای سیستم هایی کاربرد دارد که همراه با جریان زیاد، انعطاف پذیری هم برای آنها اهمیت زیادی دارد. در واقع می توان گفت این نوع کابل برای انواع وسایل نقلیه زرهی، تانک ها، انواع سیستم های راداری، انواع وسایل حمل و نقل عمومی، اتومبیل ها، دستگاه های نیروی باد، روبات ها و کشتی ها به شدت مناسب و کاربردی است. ما در این نوشته به معرفی این نوع کابل که انعطاف پذیر است می پردازیم و برخی خصوصیات خاص آن را بیان می کنیم.

کابل پاور انعطاف پذیر

کابل پاور انعطاف پذیر چیست؟

در حقیقت کابل پاور انعطاف پذیر نوعی کابل پاور است که نسبت به سایر انواع کابل های پاور دارای انعطاف پذیری و در نتیجه دوام بیشتری است و می توان آن را برای وسایلی که موقعیت های چالش برانگیزی دارند استفاده کرد.

معمولا روکش انواع کابل های انعطاف پذیر از نوع پی وی سی یا نئوپرون و عایق است، اما کابل پاور انعطاف پذیر که دارای رساناهای به شدت منعطف است، به وسیله روکشی عایق بندی می شود که از ترکیبات خاص آکسونی ساخته می شود در حالی که هیچ گونه هالوژن یا مواد FEP در آنها به کار نرفته است. این امر باعث می شود که بتوان چنین کابل هایی را در محیط های ناهموار هم استفاده کرد.

نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که کابل پاور انعطاف پذیر معمولا به صورتی طراحی، ساخته و تولید می شود که نصب مکانیکی آن کار بسیار راحتی باشد و بتوان آن را حتی در فضاهایی که دارای محدودیت هایی هستند، به راحتی و بدون به وجود آمدن هیچگونه مشکلی نصب کرد.

کابل پاور انعطاف پذیر

مزایای استفاده از کابل پاور انعطاف پذیر

حقیقت این است که استفاده از چنین کابل هایی هم برای کاربران و هم برای افراد متخصصی که قرار است آنها را نصب کنند، مزایایی دارد. مهم ترین و اصلی ترین مزیت کابل پاور انعطاف پذیر نسبت به بقیه انواع کابل های پاور همانطور که از نامش پیداست، انعطاف فوق العاده زیاد آن است.

انعطاف پذیر بودن کابل باعث می شود که کابل خم شود، و بدون چین خوردگی و ترک خوردگی حرکت کند. این منعطف بودن باعث می شود که موقع نصب آن در فضاهای مختلف اشکالی به وجود نیاید و به راحتی بتوان مسیر مناسب را پیدا کرد و کابل را در آنجا نصب کرده و جا داد و به این ترتیب حتی جای کمتری را هم اشغال می کند. در نتیجه می توان گفت نصب آسان و سریع آن نیز از جمله دیگر ویژگی ها و البته مزایای مهم این نوع کابل است.

از طرف دیگر، کابل پاور انعطاف پذیر به شدت ظرفیت مناسبی برای حمل جریان بالای الکتریسیته را دارد. مثلا این نوع کابل منعطف می تواند در سی درجه سانتی گراد، در مساحتی حدود 50 میلی متر مربع، حدود 330 آمپر را تحمل کند که می توان گفت ظرفیت بالایی است.

همچنین در برابر سرما و گرما هم بسیار مقاوم است. به این معنی که اگر درجه حرارت محیط بالا برود، یا بنا به هر علتی درجه دمای محیط کاهش پیدا کند، به هر حالت می توان مطمئن بود که آسیب به کابل پاور انعطاف پذیر وارد نخواهد شد.

نکته بسیار مهم دیگری که در مورد این کابل باید به آن دقت داشت این است که به راحتی بریده و زخمی نمی شود و در نتیجه آسیب نمی بیند. در حقیقت مقاومت کابل های پاوری که انعطاف پذیر هستند در برابر ساییدگی و یا بریده شدن  و یا هر نوع آسیب دیگری که ممکن است به شکل های گوناگون به آن وارد شود، بسیار بالاست.

یکی دیگر از اصلی ترین مزایای استفاده از این نوع کابل های پاور مقاومت بالای آنها در برابر انواع مایعات موتور است؛ مایعات موتور هیدرولیک، مایعات روغن معدنی، بنزین و یا گازوئیل هیچ کدام نمی توانند به کابل پاور انعطاف پذیر آسیب وارد کرده و در کار آن خلل وارد کنند.

توجه داشته باشید که بسته نوع ساختار کابل های پاور انعطاف پذیر، درجه ولتاژی که با آن کار می کنند می تواند متفاوت باشد که البته در برخی موارد می توان سفارش درجه های ولتاژ بالاتری هم داد. به هر حال این نوع کابل پاور با ولتاژهای 600 VAC و 1000 VAC کار می کند.

ساختار عایق کابل های پاور انعطاف پذیر

باید توجه داشت که کابل پاور انعطاف پذیر انواع گوناگونی دارد و ساختار آن در هر کدام از این مدل ها بستگی به نکات متعددی داشت و با یکدیگر فرق دارد. این کابل ها معمولا از رسانای مسی ساخته می شوند که روکش بسیار انعطاف پذیر قلع بر روی آن کشیده شده است.

اما سه ماده مختلف به عنوان عایق برای این نوع کابل استفاده می شوند. اولین آنها عایقی است که در آن هالوژن به کار نمی رود. این مدل می تواند از دمای منفی چهل درجه سانتی گراد تا دمای 125 درجه سانتی گراد را تحمل کند.

نوع دیگر عایق به کار گرفته شده در انواع مختلف کابل های پاور انعطاف پذیر نوعی آکسون مخصوص از نوع الاستومر ترموپلاستیک است که توان تحمل حرارت بسیار بالا را دارد و می تواند بین منفی چهل درجه سانتی گراد تا 150 درجه سانتی گراد را به راحتی تحمل کند.

نوع سوم مواد عایق از نوع FEP هستند که بسیار ظرفیت بالایی داشته و می توانند دماهای بسیار پایین و یا بسیار بالا را تحمل کنند. این نوع عایق قابلیت تحمل دماهای مختلف از منفی نود درجه سانتی گراد تا بالای دویست درجه سانتی گراد را دارد.

نکته بسیار مهمی که باید در نظر گرفت این است که این نوع کابل ها در سایزها و اندازه های گوناگون طراحی و تولید می شوند که بسته به محیط و کاربرد مورد نظر، باید سایز مناسب را تهیه و استفاده کرد. معمولا انواع کابل پاور انعطاف پذیر در سایزهای 10، 16، 25، 35، 50، 70، 95، 120، 150 و 185 میلی متر مربع طراحی و تولید می شوند.

بسته به نوع ساختار کابل ها، اندازه آنها و نیز نوع عایقی که در آنها به کار گرفته شده است، این کابل ها 120 تا 770 آمپر را در سی درجه سانتی گراد تحمل می کنند.

کابل پاور انعطاف پذیر

کاربردهای کابل های پاور انعطاف پذیر

سیم و کابل های پاور انعطاف پذیر کاربردهای فراوانی دارند. به طور کلی هرجا که فشار زیادی بر روی کابل وارد شود، امکان داشته باشد که کابل خم شود و این خم شدن می تواند به کابل آسیب بزند، یا جاهایی که لازم باشد کابل را تکان و حرکت داد، می توان از این نوع کابل منعطف استفاده کرد. دستگاه هایی که اجزای آنها مدام در حال خم شدن یا پیچ خوردن هستند، مثل انواع روبات ها، تجهیزات پردازش داده و خطوط مونتاژ به شدت به این نوع کابل نیاز دارند.

همانطور که گفتیم دستگاه های حمل و نقل عمومی، از جمله ترامواها و متروها نیز از این نوع کابل پاور می توانند استفاده کنند. کابل های پاور انعطاف پذیر در انواع ماشین های برقی، سیستم های رادارهای هوابرد و به صورت کلی رادارهایی که قدرت بالا دارند، انواع دستگاه های تسلیحاتی که از راه دور کار می کنند و هر نوع وسیله نقلیه زرهی به شدت کاربرد دارند.

به طور کلی می توان گفت امروزه و در زندگی مدرن که روز به روز در حال پیشرفت است، کابل پاور انعطاف پذیر جایگاه بسیار مهمی در قسمت های مختلف زندگی انسان پیدا کرده است.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *