کابل فراساحلی در لیست دسته بندی های کابل های دریایی قرار گرفته اند. این کابل ها معمولاً در تاسیسات مربوط به سکوهای نفتی و حفاری استفاده می شوند. همینطور شامل یک سری کاربردهای گسترده هستند. این کابل ها مدل های متنوعی دارند که در طول مقاله به هر یک اشاره ای شده است.

 

کابل دریایی در یک نگاه

پیش از اینکه در مورد کابل فراساحلی صحبت کنیم، باید کابل دریایی را شناسایی کنیم. در بسترهای دریایی نیاز به کابل هایی است که نصب درست و اصولی داشته باشند. طراحی ویژه این کابل ها سبب شده تا بتوانند برای مسافت طولانی تر نیز اجرا شوند. البته که این کابل ها در بستر دریا بهترین عملکرد را خواهند داشت و مشکلی در این راستا وجود ندارد. کابل فراساحلی که زیر مجموعه ای از کابل های دریایی است می بایست شبکه ای متمرکز را ایجاد کند تا شرایط برای انتقال داده ها از یک مکان به مکان دیگر وجود داشته باشد. مبدا و مقصد داده ها نیز به واسطه کایب های زیر آب جابجا می شود.

 به طور کلی این کابل ها بخشی از شبکه ارتباطات ایجاد شده را فراهم می سازند که می بایست با سایر سخت افزارهای یک شبکه در ارتباط باشند.  این سیستم بخشی از شبکه های ارتباطات ایجاد شده را به خوبی فراهم می کند. یعنی سبب می شود که جابجایی عظیم داده ها با مشکل روبرو نشود. دقت کنید که افزایش نرخ ارتباطات ماهواره ای در سال های گذشته بیش از 95 درصد از جابجایی داده های مرتبط با اینترنت است که به واسطه کابل های نصب شده در بستر دریا صورت گرفته است.

کابل دریایی

کابل فراساحلی بر اساس تعداد فیبری که در بخش مرکزی خود دارد سایز بندی می شود. یعنی سایز این کابل ها کم و زیاد می شود. البته تنها فیبر مدنظر نیست بلکه شرایط مهندسان و طراحان کابل های دریایی نیز اهمیت دارد. ساختار سخت افزاری انها و محیط نصب کابل بسیار مهم است. ساختار فیزیکی کابلی در محیط شنی متفاوت خواهد بود و این موضوع برای محیط های سنگی نیز شرایط متفاوتی دارد. می توان گفت که این کابلها از نظر هدف یکسان هستند.

 

مشخصات کابل فراساحلی

همانطور که گفته شد از فیبر نوری برای کابل فراساحلی استفاده می شود و دور تا دور این فیبرها توسط یک تیوب پوشانده شده است. داخل تیوب ها نیز ژلی وجود دارد که به صورت محافظ تزریق شده است. البته اینکه فکر کنید محافظت از این کابل ها مربوط به نایلون و ژل محافظت کننده است، اشتباه می کنید. دور تا دور این فیبرها شامل فولاد و مس و آلومینیوم بوده و همینطور از فلزهای گالوانیزه شده استفاده شده است. دقت کنید که اگر بخش داخلی این کابل ها دچار آسیب شده باشد تعمیر آن بسیار سخت و هزینه بر است. وجود اختلال در شبکه ارتباطات سبب می شود که مشکلات زیادی ایجاد شود.

 وجود دور لایه فلزی نیز شامل لایه ای از پلی کربن است که همراه با فولاد و آلومینیوم اضافه در نظر گرفته شده است. همینطور مقاومت مکانیکی کابل های زیردریایی نیز بسیار پر اهمیت است. لایه آخر شامل لایه پلی اتیلن است که سبب می شود تا مقاومت فیبرها در برابر آب ها بیشتر شود و این موضوع در نهایت شرایط خوبی ایجاد می کند. از کابل فراساحلی برای کاربردهای تجاری و اقتصادی و توریستی نیز استفاده می شود. البته ویژگی های جغرافیایی برای این کابل ها نیز مهم است. این ساز و کارها به طور کلی تاثیری روی رویکرد فیزیکی این کابل ها ندارد.

کابل فراساحلی

تعریف کابل فراساحلی از نگاه دیگر

شاید این تصور را داشته باشید که کابل فراساحلی فقط برای برقراری ارتباط اینترنتی طراحی شده است این تصور تا حدودی درست است. اما حقیقت امر این است که تعریف اینترنت بسیار پیچیده تر از چیزی است که شما فکرش را می کنید. کابل های دریایی برای ایجاد امواج نوری مستقیم بین دو نقطه انتهایی استفاده می شوند. این روند سبب می شود که کاربرد این کابل ها به صورت نقطه به نقطه نیز ارزیابی شود. در جدیدترین عملکرد کابل فراساحلی مشخص شده است که از این کابل ها برای ایجاد یک IP بین المللی استفاده می شود که بسیار ارزشمند بوده و دسترسی عالی ایجاد می کنند. برقراری شکل های مختلف ارتباطات مثل اس ام اس و تماس های ویدیویی و تماس تلفنی نیز در این راستا قرار دارند. عملکرد این کابل ها به طور کلی به شکلی است که می تواند ساختار قابل قبولی داشته باشد و از نظر اصولی مدنظر قرار بگیرد.

کابل فراساحلی

دسته بندی کابل های زیر دریایی

به طور کلی کابل های زیردریایی یا کابل های فراساحلی را می توان به دو گروه اصلی تقسیم کرد. گروه اول کابل های تکرار شونده هستند. این کابل ها در سرتاسر یک مسیر طولانی کشیده می شوند. برای اینکه بتوان این کابل ها را در امتداد یک مسیر طولانی نصب کرد نیاز است که قطعه ای به اسم تکرار شونده مورد استفاده قرار بگیرد. این قطعه هزینه نصب را بیشتر می کند و در نهایت در ازای آن شبکه ارتباطی نیز گسترده تر می شود. دسته دوم کابل های زیردریایی غیر تکرار شونده هستند.

 کابل های زیردریایی غیر تکرار شونده برای مسیر های ارتباطی کوتاه مناسب هستند. یعنی نیازی به قطعه تکرار کننده ندارند و هزینه نصب برای این کابل ها کمتر در نظر گرفته می شود. این کابل ها از نظر عملکرد شرایط مخصوص خود را دارند و شما می توانید هزینه نصب را به حداقل برسانید که در نهایت به نفع شما خواهد بود. کابل های فراساحلی از دسته محصولاتی هستند که در سال های اخیر جلوی خطرات زیادی را گرفته اند.

 

 

نصب کابل فراساحلی

نصب کابل فراساحلی کار بسیار دشواری است و کسانی که در این راستا فعالیت می کنند باید راه و روش نصب را به خوبی بلد باشند. حقیقت امر این است که نصب این کابل ها در عمق های مختلف متفاوت است و فناوری های مختلفی در نظر گرفته می شود. برای نصب این کابل ها در اعماق زیاد نیاز است که از دستگاه های پیشرفته ای استفاده شود. در صورتی که عمق چندان زیاد نباشد می بایست یک سری شرایط دیگر در نظر گرفته شود. دقت کنید که مسیر نصب باید برای چندمین بار سنجیده شود. به طور کلی طراحان کابل و مهندسان در این راستا توانسته اند همه شرایط را مدنظر قرار دهند. طراحی یک سیستم کابلی مناسب برای نصب شدن در شرایط محیطی مختلف از مواردی است که قطعاً باید ارزیابی شود. می بایست سطح دائمی برای نصب کابل انتخاب شود. این سطح تضمین کننده شرایط اجرا است.

 کابل فراساحلی

نکات ایمنی در خصوص کابل های دریایی

نکات امنیتی می بایست برای همه کابل های دریایی مورد استفاده قرار بگیرد. حقیقت امر این است که آماده سازی محیط و قرارگیری کابل در فضای درست سبب می شود که مشکلات به حداقل برسد. یک موضوع مهم دیگر که باید بدانید این است که انتخاب سطح دائم برای نصب کابل می بایست بر اساس موقعیت کابل سنجیده شود. باید هماهنگی های لازم با سایر نهادها صورت بگیرد و البته که نوع کابل نیز مهم است. برای خرید اینترنتی کابل فراساحلی نیاز است که در ابتدا نوع هدف مشخص شود. در صورتی که هدف مورد نظر با مشکل روبرو باشد بهتر است که کابلی خریداری کنید که دارای سیستم اجرایی بهتری است. محیط های مختلف نیاز به سیستم اجرایی مخصوصی دارند و این موضوع بخشی از عملکرد کابل را به خود اختصاص می دهد.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *