پلی پروپیلن ها

پلی پروپیلن در صنعت سیم و کابل به اشکال مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که از جمله آن می توان به نوار به عنوان لایه میانی کابل های قدرت و نخ به عنوان پرکننده اشاره نمود .

پلی پروپیلن مارده ای سبک است با جرم مخصوص کمتر از آب و از پلیمر شدن گاز پلی پروپیلن به دست می آید . پلی پروپیلن در برابر رطوبت ، روغن ها و حلال های معمولی مقاوم است و در دمای حدود 170 درجه سانتیگراد ذوب می شود .

پلی پروپیلن ها
پلی پروپیلن ها

پلی پروپیلن برای ساخت الیافی به همین نام ، پارچه ، طناب ، قایق ، ورقه های بسته بندی ، چمدان سازی ، برخی وسایل پزشکی که نیاز به گندزدایی دارند و غیره به کار می رود .

این ماده در سال 1337 شمسی در آمریکا عرضه گردید و در سال های بعد تولید آن به سرعت افزایش یافت .

صنعت نسبتا” نوپای پتروشیمی ایران ، در سال های اخیر به تولید فرآورده های پلیمیری متعددی اقدام کرده است . یکی از محصولات پرمصرف این صنعت ، پلی پروپیلن است که در اراک و تبریز دهها هزار تن از آن در سال تولید می گردد . این فرآورده در کاخانجات رده دوم به کالای مورد نیاز تبدیل می شود . کارخانجات تولید کف پوشها ، قالب ریزی تزریقی ، قالب ریزی های دمشی و لائی سازی ها از این دسته می باشند .

امروز پلی پروپیلن انواع متعددی دارد و با وزن های مولکولی متفاوت و افزودنی های متنوع همراه می شود تا در کاربردهای مناسب مورد استفاده قرار گیرد .

مواد اولیه ساخت پلی پروپیلن ، دو عنصر کربن و هیدروژن است . این عناصر در طبیعت به وفور یافت می شوند اما تبدیل هیدروژن و کربن به پلی پروپیلن به طور مستقیم در سطح وسیع عملی نشده است .

از نظر شیمی آلی پروپان به پروپیلن بسیار نزدیک است . در خانواده الکنها پروپان سومین عضو است و بعد از متان و اتان قرار دارد . این ماده در دمای معمولی گاز است ، در دمای 187 –  درجه سانتی گراد جامد شده و در دمای 42  – درجه سانتی گراد می جوشد و به گاز تبدیل می گردد .

دومین عضو خانواده الکینها بعد از اتیلن پروپن یا پروپیلن است . این ماده که در شرایط معمولی گاز است ، در دمای 185 – درجه سانتیگراد ذوب می شود . در فرمول شیمیایی پروپن یک پیوند دوگانه وجود دارد . این پیوند دوگانه مشخصه الکینهاست و چون در واکنش های شیمیایی با مواد از پیوند دیگر سبقت می گیرد به آن گروه عاملی گفته می شود . اگر پروپن با هیدروژن ترکیب شود پروپان به وجود می آید و اگر با آب ترکیب شود ، ایزوپروپیل الکل حاصل می گردد .

پلی پروپیلن در دمای معمولی جامد است .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *