تاریخچه کابلهای swr
تاریخچه کابلهای swr همواره یکی از دغدغه های کارشناسان صنعت برق از زمانهای دور تولید کابلهای مقاوم در برابر رطوبت بوده است . برای نخستین بار در سال 1876 میلادی تولید کابل با روکش لاستیکی به مرحله اجرا درآمد ، در این نوع کابل چند رشته سیم مسی را به هم تابیده و با نوعی از صمغ طبیعی به نام گوتاپرچا – Gutta Percha – روکش می نمودند . پس از آن و در سالهای نخست دهه هشتاد کابل هایی تولید شد که با مواد نفوذناپذیر در برابر آب عایق و روکش شدند . از آن پس استفاده از مواد مختلف همانند PVC ، لاستیک و ….. جهت ایجاد خاصیت عایقی مقاوم در برابر آب متداول گردید که تمامی آنها دارای نقاط ضعف بسیاری بوده اند ، از جمله آنها میتوان به وجود عیوب سطحی در روکش کابل و نیز کاهش استحکام و مقاومت روکش و عایق بمرور زمان در اثر مجاورت با شرایط مرطوب و نفوذ آوندی آب بداخل کابل اشاره نمود که در نهایت منجر به استهلاک کابل و ایجاد مشکل در اجزاء سیستم برق رسانی – ازجمله تابلوها و پمپ – می گردید . همچنین وجود فلزات سنگین همچون سرب در فرمولاسیون مواد گرانولی مصرفی که بمرور در مجاورت محیط های آبی آزاد می گردید مشکلات پنهان بهداشتی جهت مصرف کنندگان بدنبال داشت .
با توجه به مشکلات ذکر شده و به علت عدم تامین نیازمندی های مصرف کنندگان و شرکت های آب و فاضلاب ، شرکت توسعه آروین الکترونیک پارس بر آن شد تا با طراحی محصولی جدید برای حل مشکلات صنعت آبرسانی کشور اقدام نماید و در نخستین گام با توجه به اینکه ایرادات فوق از دغدغه های اساسی مطرح شده توسط کارشناسان شرکت آب و فاضلاب روستایی استان فارس بود متخصصین این واحد تولیدی جهت بررسی میدانی به استان فارس عزیمت نموده و ضمن بازید از مراحل نصب و بهره برداری از چاههای آب شرب ، از نزدیک با معضلات موجود آشنا شدند . نتایج بررسی های میدانی و توام شدن آن با هزاران ساعت کار آزمایشگاهی و شبیه سازی محیطی در نهایت منجر به تولید مواد گرانولی ویژه با عنوان SWR گردید و در همین راستا نسل اول کابل های SWR توسط این شرکت تولید و به بازار مصرف معرفی و به کار گرفته شد .
تعامل مداوم با شرکت های آب و فاضلاب و دریافت بازخورد از سوی مصرف کنندگان ، انجام بیش از دو سال آزمونهای مختلف و بررسی محصول در محیط های آبی معمولی ، نمک دار و کلردار در دماهای مختلف تا 70 درجه سانتیگراد و نیز پایش مداوم نتایج مقاومت عایقی کابل های نصب شده در چاه ها و همچنین انجام آزمونهای مختلف از نظر میزان جذب آب ، کهنگی و آزمونهای استحکام منتج به تولید کابل های نسل جدید با ساختار و فرمولاسیون جدید شد که هم اکنون در بسیاری از چاه های آب شرب کشور مورد استفاده قرار گرفته و رضایت کامل مشتریان را در پی داشته است .
در فرمولاسیون جدید موارد بسیاری که تضمین کننده سلامت مصرف کننده باشد از جمله کاهش انتشار سرب و فلزات سنگین سمی و نیز مواد شیمیائی آلی مضر همچون فتالات ها به درون آب شرب مورد نظر قرار گرفت و انطباق این ویژگی با استاندارد ملی شماره 1053 توسط شرکت های مسئول و نهادهای بازرسی مورد بررسی و تائید واقع شد .
با توجه به اینکه این نوآوری در معتبرترین آزمایشگاه های ایران ، تست و مورد تائید قرار گرفته است این امر منجر به ثبت اختراع این محصول گردیده به نحوی که شرکت توسعه آروین الکترونیک پارس در حال حاضر به صورت انحصاری تنها تولید کننده کابل های ویژه استفاده در فناوری های آب شرب با برند SWR در ایران می باشد.
بدون دیدگاه