کابل های SWR تقلبی
این روزها همانند بسیاری از محصولات سیم و کابل ، علیرغم توصیه های فنی و اطلاع رسانی شرکت سیمند کابل متاسفانه شاهد عرضه کابلهای تقلبی با نام SWR در بازار هستیم . لذا به جهت کمک به تشخیص کابل های ویژه چاه آب شرب یا همان کابل های SWR در ادامه به معرفی و بیان این رده از محصولات خواهیم پرداخت .
تاریخچه کابلهای SWR
در سال 1389 کارشناسان شرکت آبفار استان فارس با مراجعه به شرکت سیمند کابل با توجه به مشکلات بوجود آمده در پروژه های نصب و بهره برداری از چاه های آب شرب خصوصا” کیفیت کابل های مورد استفاده و طول عمر کم این محصولات ، درخواستی مبنی بر بررسی مشکلات موجود توسط کارشناسان سیمند کابل و ارایه راه حل در این خصوص مطرح نمودند .
کارشناسان این شرکت مدعی بودند که پس از تجهیز و بهره برداری از چاه های آب شرب ، مقاومت عایقی کابلهای نصب شده کاهش می یابد و بعضا” نفوذ آب داخل کابل مشاهده شده به نحوی که در برخی مواقع آب پس از نفوذ در طول کابل به حرکت در آمده و با ورود به داخل سایر تجهیزات متصل از جمله تابلوهای برق منجر به روز ایرادات فراوان می گردد . این در شرایطی بوده است که تمامی مراحل نصب و مفصل بندی هم درست بوده و هیچ مشکلی در مراحل مختلف تجهیز چاه وجود نداشته است .
کابلهای SWR
شرکتهای آبفا و آبفار
از این رو در راستای بررسی میدانی در نیمه دوم سال 1389 مهندسین و متخصصین شرکت سیمند کابل به محل اجرای پروژه های شرکت آبفار استان فارس عزیمت نموده و با نمونه برداری از کابلهای مورد استفاده در پروژها نسبت به انتقال نمونه هایی از کابل ها که از نوع کابل های لاستیکی بود به آزمایشگاه اکرودیته شرکت اقدام نمودند .
نخستین بررسی ها بر روی نمونه های ارسالی وجود سوراخ های ریز ذره بینی بر روی روکش کابلها را نمایان نمود و مشخص شد که دلیل ورود آب به داخل کابل همین سوراخ ها بوده است . آب پس از ورود آب به داخل کابل با توجه به خاصیت مویینگی و بر اثر فشار هیدرواستاتیک موجود در چاه ،آب داخل کابل به سمت بالا جریان یافته و به داخل تابلوی برق و سایر تجهیزات متصله ورود می نماید .
کابل SWR
مشکلات فنی آبفا و آبفار
بعد از تحقیقات اولیه و بررسی های مفصل آزمایشگاهی و میدانی و برگزاری جلسات مستمر با تولید کننده های کابلهای لاستیک متوجه شدیم که در پروسه تولید کابلهای لاستیکی بومی به دلیل محدودیت های حاصل از تحریمها و نبود مواد اولیه پلیمری با کیفیت در پروسه تولید کابل های لاستیکی باد کردگی هایی به صورت تاول حبابی شکل بر روی سطح روکش کابل ایجاد می گردد و تولید کننده کابل لاستیکی مجبور می شود برای رفع این مشکل با استفاده از سوزن یا کاتر باد کردگی ایجاد شده را تخلیه کرده که این امر باعث ایجاد سوراخهای ریز و مویی بر روی روکش کابل شده و در نتیجه به هنگام نصب کابل در چاه و مجاورت آن با آب از محل روزنه های ذره بینی ایجاد شده آب به داخل کابل نفوذ کرده و باعث کاهش مقاومت عایقی و در نتیجه کاهش طول عمر و غیر قابل استفاده شدن کابل و تحمیل هزینه های سنگین به شرکت های آب و فاضلاب شده است .
کابل های SWR
تعامل سازنده
از این رو متخصصین و مهندسین با تجربه شرکت سیمند کابل و مجموعه آبفار استان فارس با تشکیل کارگروهی مشترک و با انجام برسی های میدانی و آزمایشگاهی و تعامل نزدیک با یکدیگر اقدام به بررسی های جامع جهت حل این مشکل که منجر تحمیل هزینه های مالی سنگین در پروژه ها و بروز مشکلات و معضلات زیادی شده بود ، نمودند .
بدون دیدگاه