شرایط کارگذاری کابل در تاسیسات آب و فاضلاب

الف – ضریب بار

در صورتی که به صورت مداوم بار نامی از کابل کشیده شود ، احتمال خشک شدن خاک زمین اطراف کابل وجود دارد . در نتیجه مقاومت حرارتی زمین اطراف کابل بالا رفته و تبادل حرارت بین کابل و زمین دچار وقفه می گردد و درجه حرارت کابل افزایش می یابد .

برای جلوگیری از گرم شدن غیر مجاز کابل باید سطح مقطع کابل را بزرگتر انتخاب کرد و یا به عبارت دیگر باردهی کابل را کم کرد و به 75 درصد بار مجاز آن رسانید .

ب – طرز قرارگرفتن کابل ها ( ضریب تجمع کابل )

کابل ها می توانند به صورت های زیر قرار گیرند :

1-  فقط یک کابل تک رشته

2- فقط یک کابل چند رشته

3- فقط سه کابل تک رشته در امتداد یکدیگر و به فاصله 7 سانتی متر

4- سه کابل یک رشته به شکل مثلث

5- چینش هایی غیر از 4 چینش فوق

در صورتی که ترتیب قرار گرفتن کابل ها غیر از حالات فوق باشد ، اثر متقابل کابل ها بر یکدیگر باعث کم شدن تبادل حرارت با خارج و در نتیجه گرم شدن کابل می شود . لذا باید به همان اندازه که از تشعشع و تبادل حرارتی جلوگیری شود از گرم شدن کابل همراه با کاهش جریان یا افزایش سطح مقطع کابل جلوگیری کرد . این ضریب را ضریب تجمع کابل می نامند .

ج – عمق کابل در زمین

نظر به اینکه معمولا” امکان خواباندن کابل در عمق 70 سانتی متر از سطح زمین در همه جا میسر است و عمق کمتر نیز در باردهی کابل چندان موثر نیست ، لذا در این خصوص ضریب تجمع به کار برده نمی شود .

چ – سرپوش کابل

سرپوش کابل به خاطر محافظت کابل و مسیریابی انجام می گیرد . در صورتی که از روش های دیگری مثل لوله و غیره برای حفاظت کابل استفاده گردد تبادل حرارت کمتر می شود و در نتیجه باید بار کابل کاهش یابد تا اثر کمبود تشعشات حرارتی جبران گردد .این ضریب به نام ضریب پوشش کابل معروف است و بایستی اعمال گردد .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *