الزامات و ویژگی کابل های درون چاهی
ویژگی کابل های درون چاهی : کلیه ویژگی ها و مشخصات کابل های مورد استفاده در چاه های آب شرب می بایستی منطبق با الزامات آخرین ویرایش دستورالعمل شماره 142 با عنوان ” انتخاب ، نصب و بهره برداری از کابل های قابل استفاده در چاه های آب شرب ابلاغ شده توسط شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بوده و واجد ویژگی های زیر باشد :
- جنس مواد پلیمری عایق و روکش : عایق و روکش باید از جنس آمیزه آلیاژی از نوع الاستومر / گرماسخت اکسترود شده مناسب ( همانند لاستیک EPDM خالص ) بوده که در ساختار آن نباید به هیچ وجه پلی وینیل کلراید ( PVC ) به کار رفته باشد . حداکثر وزن مخصوص این پلیمر می بایستی 93/0 گرم بر سانتیمتر مکعب باشد .
تذکر : انطباق محصول با الزامات بند 3-1 دستورالعمل فوق می بایستی از طریق آزمایشگاه های مرجع ( مطابق لیست مندرج در دستورالعمل فوق ) بررسی و تایید گردد . بدیهی است این نتایج می بایستی توسط بازرس مربوطه بررسی و صحت آن تایید گردد .
- مقاومت در برابر نفوذ آب : ساختار محصول در کابل های گرد با استفاده از لایه های بازدارنده نفوذ آب ( شامل نخ ، نوار و پودر بهداشتی ) و در کابل های تخت با استفاده از لایه های بازدارنده نفوذ آب ( شامل نوار و پودر بهداشتی ) می بایستی به گونه ای طراحی گردیده باشد که در برابر ورود آب به هنگام آسیب دیدگی و پارگی سطح روکش ( به ابعاد حداکثر 2×2 سانتی متر برای کابل های با قطر بیرونی بیش از 25 میلی متر و برای کابل های با قطر کمتر از 25 میلی متر به ابعاد حداکثر 1×1 سانتی متر مطابق با بند 8-14 دستورالعمل فوق ) تا حداقل فشار آب 30 بار مقاوم باشد .
تذکر : انطباق محصول با الزامات دستورالعمل فوق می بایستی از طریق آزمایشگاه های مرجع ( مطابق لیست مندرج در دستورالعمل فوق ) بررسی و تایید گردد . بدیهی است این نتایج و مدارک و مستندات مربوط به مقاومت در برابر نفوذ آب می بایستی توسط بازرس مربوطه بررسی و صحت آن تایید گردد .
- عدم انتشار فلزات سنگین به داخل آب : ساختار پلیمر محصول می بایستی به گونه ای طراحی گردیده باشد که میزان انتشار فلزات سنگین سمی سرب ، کادمیوم ، کروم ، نیکل و کبالت از کابل به داخل آب مطابق با الزامات استاندارد ملی ایران شماره 1053 و دستورالعمل فوق باشد .
تذکر : عدم انتشار فلزات سنگین سمی و انطباق آن با الزامات استاندارد ملی ایران شماره 1053 و بند 8-12 دستورالعمل فوق می بایستی توسط آزمایشگاه های رسمی معتبر تضمین کننده کیفیت و سلامت آب شرب بررسی و تایید گردد . بدیهی است این نتایج می بایستی توسط بازرس مربوطه بررسی و صحت آن تایید گردد .
- عدم انتشار مواد شیمیایی آلی به داخل آب : ساختار پلیمر محصول می بایستی به گونه ای طراحی گردیده باشد که میزان انتشار مواد شیمیایی آلی از کابل به داخل آب مطابق با الزامات استاندارد ملی ایران شماره 1053و دستورالعمل فوق باشد .
تذکر : عدم انتشار مواد شیمیایی آلی و انطباق آن با الزامات استاندارد ملی ایران شماره 1053 و بند 8-13 دستورالعمل فوق می بایستی توسط آزمایشگاه های رسمی معتبر تضمین کننده کیفیت و سلامت آب شرب بررسی و تایید گردد . بدیهی است این نتایج می بایستی توسط بازرس مربوطه بررسی و صحت آن تایید گردد .
- ثبات مقاومت عایقی: مقاومت عایقی فاز به فاز باید مطابق با جدول شماره 4 دستورالعمل فوق الذکر باشد و پس از تثبیت مقاومت عایقی در کابل تا پایان سال اول پس از نصب ، مقدار کاهش مقاومت عایقی نبایستی از حداکثر 10 درصد مقدار تثبیت شده تجاوز کند .
تذکر 1 : چنانچه پس از گذشت یکسال بعد از نصب و بهره برداری از کابل شرایط فوق تامین نگردد ، تامین کننده می بایستی خسارت های وارده در خصوص جایگزینی و هزینه های جانبی آن را جبران نماید .
تذکر2 : برای بررسی ثبات مقاومت عایقی در آزمایشگاه کارخانه تولید کننده باید تجهیزات مورد نیاز شامل مخازن دارای آب نمک ( با غلظت 5 درصد ) ، آب حاوی کلر ( با غلظت PPM 4) و آب مقطر در دماهای 40 و 70 درجه سلسیوس تامین و مورد بهره برداری قرار گیرد و تولید کننده باید مستندات دوره زمانی حداقل یکسال در این خصوص ارائه نماید . بدیهی است این سوابق می بایستی توسط بازرس مربوطه بررسی و صحت آن تایید گردد .
- ساختار ترکیبی : در صورت نیاز به خرید کابل ترکیبی، محصولات مورد نظر بایستی دارای ساختار ترکیبی شامل کابل برق قدرت و کابل ( های )کنترل با قابلیت کنترل میدان مغناطیسی بر روی رشته های کابل کنترل مطابق با بند 7 دستورالعمل فوق باشد . کابل می بایستی بگونه ای طراحی گردد که با استفاده از فضاهای خالی بین رشته های کابل ، ترکیبی از کابل های کنترل و سیگنالینگ درکنار رشته های انتقال برق در ساختار آن گنجانده شده باشد ، بدون اینکه اثرات القایی و نویز بر رشته های حامل سیگنال ایجاد گردد .
- تاریخ تولید محصول ، نام شرکت آب و فاضلاب و کد ردیابی محصول باید بر روی روکش کابل ها حک شود .
- کابل ها می بایستی بر روی قرقره چوبی نو یا آهنی با استحکام کافی بسته بندی گردند .
- به منظور حفاظت کابل در برابر ضربه و آسیب دیدگی های در حین حمل ، سطح کابل می بایستی با کارتن پلاست لفافه پیچی شود .
بدون دیدگاه