کف چین

کف چین و سیم چین یا در اصطلاح انگلیسی Diagonal Cutter ابزاری است که در صنعتی الکترونیک برای چیدن سیم ها مورد استفاده می باشد و این ابزار با شکل های متفاوتی در بازار وجود دارد.

کف چین های شناخته شده در بازار اغلب همانند کف چین نشان داده شده در تصویر هستند، اما کف چین ها در اشکال و ابعاد مختلفی در دسترس هستند و هر یک برای کاربرد خاصی می توانند بالاترین راندمان را داشته باشند.

کف چین
کف چین

 

سیم چین

سیم چین ها ابزار آلات مکانیکی هستند که به منظور بریدن و قطع کردن سیم ها و کابل ها مورد استفاده قرار می گیرد ، بازو های برش دهنده سیم چین که به شکلی V می باشند به وسیله ی اهرم های سیم چین کابل ها و سیم ها را قطع می کنند .

این ابزار از جمله ابزارهای بسیار پر کاربرد در حوزه برق و الکترونیک می باشد که از آن به منظور قطع و برش و یا لخت کردن سیم و کابل استفاده می شود ، نوعی از سیم چین وجود دارد که در اندازه مینیاتوری می باشد و برای قطع اضافه سیم های قطعات الکترونیکی که از پشت فیبر مدار چاپی بیرون آمده مورد استفاده قرار می گیرد .

سیم چین
سیم چین

یکی از کاربرد های اشتباه سیم چین استفاده از آن به عنوان سیم لخت کن است ، این امر به این دلیل اشتباه است که ممکن است باعث زخمی شدن بدنه ی سیم در هنگام جدا کردن رو کش آن شود .

بهتر است برای لخت کردن سیم از انبر سیم لخت کن استفاده نمود

نوعی از سیم چین ها نیز وجود دارند که در بدنه انبر دست ها تعبیه شده و با قرار دادن سیم در پهلوی انبر و بستن آن باعث قطع شدن سیم می شود .

 

انواع سیم چین

سیم چین ها دارای انواع متفاوتی به لحاظ کاربرد می باشند که تعدادی از آن ها در زیر به ترتیب توضیح داده شده اند :

  1. کابل بر : این نوع سیم چین ها دارای عایق بسیار زخیمی هستند که از انتقال جریان الکتریکی به کاربر جلوگیری میکند ، کاربرد این سیم چین ها در صنعت برق می باشد .
  2. سیم چین کله گاوری : این نوع سیم چین ها به دلیل استفاده از تیغه های بسیار زخیم و قطور به سیم چین های کله گاوی معروفند و برای بریدن سیم های با قطر بالا مورد استفاده قرار می گیرند ، در هنگام بریدن سیم و یا کابل بوسیله این انبر ها فشار کمتری به دست و اهرم وارد شده اما در عوض فشار بیشتری به تبغه ها وارد می شود .
  3. سیم چین الکترونیکی : این نوع سیم چین ظریف تر از سایر سیم چین ها بوده و به منظور بریدن اضافه قطعات الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد .

 

تفاوت کف چین با سیم چین

تفاوت عمده کف چین‌های الکترونیک با سیم چین‌ها، این است که کف چین‌ها معمولا در قیاس با سیم چین‌ها، در قسمت تیغه دارای یک سمت تقریبا تخت هستند که باعث می‌شود بتوان به کمک طرف تخت کف چین‌ها، پایه‌های اضافی قطعات مونتاژ شده روی برد‌های الکترونیکی را از پایین‌ترین قسمت ممکن، چید در حالی که تیغه سیم چین‌ها معمولا از دو سمت شیب دار هستند و باعث می‌شود تا چیدن پایه‌ی قطعات از کف، با سختی همراه باشد. همچنین دسته کف چین‌ها معمولا به گونه ایست

که در حالی که تیغه کف چین کاملا به برد چسبیده است، دسته فاصله قابل توجهی از برد داشته باشد تا دست اپراتور به برد کشیده نشود و به سادگی بتواند کار چیدن پایه‌ها را با بالاترین کیفیت ممکن انجام دهد.

کف چین و سیم چین
کف چین و سیم چین

برخی از افراد برای چیدن پایه‌های قطعات از ابزار‌هایی مانند ناخن گیر استفاده می‌کنند که باعث پرت شدن اضافی پایه‌ها در فضا می‌شود، اما به کمک دستگاه کف چین برد الکترونیکی پرتاب قسمت‌های چیده شده به کمترین مقدار ممکن می‌رسد علاوه بر این، استفاده از این ابزار باعث افزایش سرعت و کاهش خستگی اپراتور می‌شود.

 

راهنمای خرید سیم چین

  1. محل اتصال دو بازوی انبر باید بسیار نرم و مستحکم باشد، عدم نرم بودن محل اتصال دو بازوی انبر باعث سفت شدن و غیر قابل استفاده شدن آن می شود.
  2. در زمان خرید سیم چین به تیغه های آن به دقت نگاه کنید در صورتی که زدگی، خوردگی و یا ترک داشت از خرید خود جدا خود داری نمایید.
  3. این ابزار همانطور که می دانید در خانواده ابزار آلات دستی می باشد و دارای دسته نیز هست، لذا در هنگام خرید به ارگونومیک بودن دسته ی آن توجه داشته باشید.
  4. حتما سعی کنید انبر های را تهیه کنید که دسته ی آن ها دارای عایق باشد در غیر اینصورت شما یک قند شکن تهیه کردید نه یک سیم چین !!
  5. ترجیحاً سیم چین هایی را انتخاب نمایید که دارای دسته عایق دار باشند. در غیر این صورت ابزار شما با قند شکن هیچ تفاوتی نخواهد داشت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *