کابل برق
کابل ( که به انگلیسیCable نامیده می شود ) به مجموعه یک یا چند سیم که در کنار هم یا به صورت بههم تابیده شده که معمولا” توسط لایه های محافظی پوشانده می شود ، گفته میشود.
امروزه در صنعت برق بخش عظیمی از توزیع انرژی الکتریکی ، بویژه در فشار ضعیف بوسیله کابل ها انجام میگیرد. البته برای انتقال انرژی الکتریکی فشار متوسط و قوی نیز در برخی موراد از کابلهای مخصوص استفاده میشود. کاربرد کابل ها در تاسیسات الکتریکی بسیار وسیع و دارای اهمیت زیادی است.
کابل چیست
بطور کلی کابل دارای یک تعریف عمومی می باشد و آن عبارتست از هر نوع هادی که قابلیت عبور جریان برق را دارا بوده و بوسیله موادی از محیط پیرامون خود عایق شده باشد . به صورتیکه ولتاژ روی سطح عایق بکار رفته نسبت به زمین صفر باشد و ولتاژ روی سطح هادی بکار رفته نسبت به زمین به میزان ولتاژ فازی باشد ، کابل نامیده می شود .
با توجه به تعریف بالا در مورد کابل مشاهده می گردد که این تعریف موارد بسیار زیادی را در بر می گیرد . دلیل استفاده از عایق در کابل ها به علت آن است که در هنگام نصب و قرار گرفتن کابل در داخل زمین باعث از بین رفتن سیم هادی داخل کابل با زمین گردیده و ولتاژ سطح زمین صفر باقی بماند .
در سیم های هوایی ولتاژ جزو مشخصات الزامی نبوده در حالیکه در کابل های زمینی علاوه بر داشتن مشخصات کابل از قبیل سطح مقطع و نوع عایق به کار رفته در آن و جنس سیم از لحاظ مقاومت های مکانیکی ، حتما می بایست ولتاژ کابل را نیز در نظر گرفت و یک یا چند رشته بودن این کابل ها نیز بسیار حایز اهمیت است . جهت عایق نمودن سطح خارجی کابل ها امروزه با توجه به نوع مصرف آنها از مواد مختلفی استفاده می گردد . که مهمترین آنها استفاده از کاعذ های مخصوص آغشته به روغن های مخصوص می باشد .
نوع دیگری از عایق ها که امروزه استفاده از آن تقریبا” به طرز روز افزونی افزایش یافته است استفاده از مواد پلاستیکی و بخصوص استفاده از پلی وینیل کلراید است .
از آنجائیکه کابل های زمینی یعنی کابل هایی که در داخل و زیر زمین نصب می گردند همواره در معرض انواع فشارها و تنش های مکانیکی مختلف قرار می گیرند بنابراین در ساخت آنها از قسمت های محافظ مختلفی از قبیل استفاده از نوارهای فلزی و جهت افزایش مقاومت مکانیکی در کابل ها و غلاف های سربی به منظور جلوگیری از نفوذ آب به داخل کابل استفاده گردیده است و همچنین بر روی این غلاف های سربی و نوارهای فلزی نیز جهت محافظت بیشتر از لایه های قیر گونی نیز استفاده می گردد .
کابل برق
ساختمان کابل ها
کابلهای بر اساس نوع کاربردی که دارند بسیار متنوع هستند و به شکلهای گوناگون در بازار یافت میشود. ساختمان و اجزای تشکیل دهنده کابلهای مخابراتی کاملا با کابلهای مورد استفاده در صنعت برق فشار قوی و فشار ضعیف تفاوت دارند.اما بطور کلی کابلها همواره از دو قسمت اصلی هادی و عایق تشکیل شدهاند.
تفاوت کابلها ناشی از نوع کاربرد آنهاست. یعنی نوع کاربردشان موجب میشود که جنس ، شکل ، تعداد ، سطح مقطع هادیها و عایقها با یکدیگر تفاوت داشته باشند. این تفاوتها موجب تقسیم بندی کابلها میگردد.
کابل برق
هادی کابل ها
مطابق استاندارد بین المللیIEC هادی به بخشی از کابل گفته می شود که وظیفه عبور جریان برق را به عهده دارد .
هادی های مسی و آلومینیومی کابل ها را به صورت زیر تقسیم بندی می کنند :
- هادی های تک مفتولی
- هادی های گرد تابیده منظم
- هادی های انعطاف پذیر ( افشان )
- هادی های فشرده گرد تابیده منظم
- هادی های فشرده سکتورتابیده منظم
بیشتر بخوانید :
هادی تک مفتولی (کلاس 1 ) و تابیده منظم ( کلاس 2 ) برای کاربرد نصب ثابت و هادیهای انعطاف پذیر یا افشان ( کلاس 5 ) و بسیار انعطاف پذیر (کلاس 6) برای کاربرد با انعطاف پذیری در نظر گرفته می شوند .
به کارگیری هر یک از انواع هادیها به نحوه استفاده ، توصیه های استانداردها و در برخی مواقع سلیقه مصرف کننده سیم و کابل بستگی دارد .
کابل برق
عایق و روکش کابل
در تولید کابل های برق با توجه به ساختار و نوع استفاده کابل لایه های حفاظتی مختلفی استفاده می گردد اما بصورت عمومی تمامی کابل های دارای عایق و روکش می باشند .
عایق بخشی از کابل می باشد که مانع هدایت جریان برق بوده و بایستی الزامات زیر در تولید آن رعایت گردد :
– عایق سیم باید دارای استقامت مکانیکی و قابلیت ارتجاعی کافی باشد .
– عایق سیم باید کاملاً هادی سیم را در بر گرفته باشد .
– عایق باید کاملا” به هادی سیم چسبیده باشد ولی به استثناء بندهای با انعطاف پذیری بالا بایستی جدا کردن عایق از هادی سیم بدون آسیب دیدن عایق هادی و یا پوشش قلع اندود ( در صورت وجود ) امکان پذیر باشد .
– میانگین ضخامت عایق از مقدار استاندارد کمتر نباشد .
همچنین روکش کابل ها می بایستی :
روکش کابل باید دارای استقامت مکانیکی و قابلیت ارتجاعی کافی باشد .
– روکش کابل نباید به عایق رشته های سیم بچسبد .
– میانگین ضخامت روکش کابل از مقدار استاندارد کمتر نباشد .
-روکش در کابل های تک رشته روی عایق به کار می رود .
-در کابل های چند رشته روکش روی مجموعه رشته ها و یا فیلر به کار می رود .
کابل برق
پلیمرهای مورد استفاده در عایق و روکش کابل
PVC یا پی وی سی : پلی وینیل کلراید متداول ترین عایق خصوصاً در کابل های فشار ضعیف است. این ماده عایقی که معمولاً به صورت گرانول مصرف می شود از چهار ماده رزین PVC ، کربنات کلسیم ، روغن پلاستی سایزر (معمولاً DOP) و پایدار کننده های حرارتی (استابلایزر) تشکیل می شود که بسته به نوع کاربرد و خواص مکانیکی، حرارتی و انعطاف پذیری ترکیب و نسبت درصد این مواد متشکله در فرمول های مختلف PVC گرانول می تواند متفاوت می باشد . از این پلیمر به عنوان عایق و روکش انواع کابل استفاده می گردد .
XLPE : پلی اتیلن شبکه ای یا کراس لینک شده ماده عایقی مناسب دیگری است که بیشتر در کابل های فشار متوسط و فشار قوی کاربرد دارد. این پلیمر در مقایسه با PVC خواص عایقی بالاتر (مقاومت عایقی بیشتر)، دوام بیشتر، مقاومت در برابر دمای بالاتر، مقاومت در برابر سایش و مقاومت در برابر مواد شیمیایی بالاتری دارد . انعطاف کم این نوع مواد کاربرد آن را خصوصاً در مورد سیم های انعطاف پذیر ( سیم های افشان ) محدود می کند.
لاستیک : کاربرد مهم این نوع مواد عایقی در مواردی است که انعطاف پذیری بسیار بالا برای سیم و کابل ضرورت داشته باشد. همچنین یکی از کاربردهای مهم دیگر این نوع عایق در مواردی است که کابل در معرض دمای بالا (نظیر کوره ها و ….) قرار گیرد.
TPR: آمیزه ای از پلیمرها شامل پلاستیک و لاستیک ها است که دارای خواص همزمان ترموپلاستیکی و الاستومری است. این ماده عایقی همانند بسیاری از لاستیک ها دارای مقاومت زیاد در برابر انواع روغن ها، مواد شیمیایی، ازن و سایر عوامل محیطی است. این مواد دارای خاصیت جذب آب کم، خواص الکتریکی عالی، انعطاف پذیری زیاد به همراه مقاومت خوب در برابر سایش می باشد.
کابل برق
کابل های فشار ضعیف
شامل انواع کابل های با هادی مسی و آلومینیومی عایق شده با پلیمر های مختلف می باشد که در سطح ولتاژی ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ ولت قرار دارند. این کابل ها برای انتقال الکتریسیته در کاربردهای مختلف از روشنایی تا انتقال نیروی محرکه به الکترو موتورها و … استفاده می شوند.
بیشتر بخوانید :
شرایط نگهداری ، طول عمر و تعویض روغن کشش
دامنه بسیار گسترده ای از کابل های فشار ضعیف وجود دارد که به صورت اختصاصی برای محیط های عملیاتی که در آن مورد استفاده قرار می گیرند طراحی شده اند.
دامنه محصولات شامل کابل های ضد آتش ( برای استفاده در محیط های حساس که اطفاء حریق بسیار حائز اهمیت می باشد )، مقاوم در برابر شعله( برای مناطقی که احتمال آتش سوزی وجود دارد و اطفاء حریق لازم نیست ولی کابل نمی بایست شعله ور گردد ) ، غلاف سربی (ایجاد یک حفاظ کلی در برابر نفوذ هیدروکربن ها، گاز های خورنده و آب) و کابل های مسلح (کابل های آرموردار جهت ایجاد حفاظت مکانیکی )، کابل های با عایق و روکش کم دود، کابل هادی با عایق و روکش بدون هالوژن ، کابل های با عایق و روکش مقاوم در برابر هیدروکربن ها و مواد نفتی می باشد.
کابل های ویژه انتقال برق در صنعت کشاورزی
با توجه به اینکه یکی از مراکز مصرف انرژی در ایران صنعت کشاورزی ( Agriculture industry ) می باشد ، این کابل ها ویژه مصارف انتقال برق در این صنعت طراحی و تولید گردیده است .
در طراحی این کابل ها کلیه نیاز مندی های مشتری و نیز شرایط خاص بهره برداری در نظر گرفته شده ، به گونه ای که روکش این کابل ها با دارا بودن ویژگی های منحصر بفرد در برابر آسیب های ناشی از برخورد با اجسام تیز و برنده ازجمله سنگ و کلوخ موجود در درزمین های کشاورزی ، تاثیرات مخرب اشعه ماورء بنفش خورشید و سایر عوامل آسیب رسان کاملا” مقاوم می باشند .
کنترل کیفیت در سیم و کابل
سازمانهای امروزی علی الخصوص شرکت های تولیدی بدون داشتن تفکری سیستمی حتی با دارا بودن سیستم مدیریت کیفیت عملا قادر به کنترل و حفظ کیفیت مطلوب نخواهند بود . اولویت بندی در تصمیم گیری جهت رفع عیوب منجر به افت کیفی محصولات در حین تولید می تواند تأثیر قابل توجهی بر رسیدن به رضایت مشتریان و ارزش افزوده سهامداران ایفا کند .
نقش و اهمیت معیارها ، دستورالعمل ها و استانداردها در بهبود کیفیت محصول نهایی در هر صنعتی خصوصا” صنایع مرتبط با انتقال انرژی از جمله تولید سیم و کابل به دلایل زیر اجتناب ناپذیر است :
- ایجاد وحدت رویه در امور
- ساده نمودن و ایجاد نظم در نحوه ی انجام کارها
- امکان کنترل و نظارت برای اطمینان از انجام درسن فعالیت ها و کیفیت نهایی محصول
با توجه به گستردگی دامنه فعالیت ها و همچنین تخصصی بودن آنها ، تهیه و تدوین معیارها ، دستورالعمل ها و استانداردها در هر صنعتی به متخصصان آن صنعت می بایستی سپرده شود .
بصورت عام محصولات و یا خدماتی که انتظارات ما ( از جمله استفاده مطلوب و قیمت مناسب ) را برآورده کنند و یا بیش از حد انتظار ما باشند ، با کیفیت محسوب می شوند .
همچنین تعریف کیفیت در استانداردANSI/ASQC A3 – 1687 عبارت است از مجموع خصوصیات و ویژگی های یک محصول یا ارائه خدمت ، که به توانایی ارضاء نیازهای تعیین شده و یا بیان شده مربوط می شود . بی شک در تولید هر محصولی از جمله سیم و کابل نیازهای بیان شده از طریق قراردادها مشخص می گردند .
کنترل کیفیت در حقیقت تکنیک ها و فعالیت هایی که جهت حصول ، حفظ و بهبود کیفیت محصول به کار می رود . کنترل کیفیت در اغلب صنایع از جمله صنعت سیم و کابل به مجموعه فعالیتها و روشهای زیر وابستگی دارد :
- مشخصات محصولی که می بایستی تولید گردد .
- طراحی محصول یا ارائه خدمات به نحوی که مشخصات و الزامات مشتری را برآورده کند .
- تولید محصول یا برقراری سیستم خدماتی به طوری که کاملاً منطبق با مشخصات باشد .
- بازرسی به منظور اطمینان از انطباق محصول ساخته شده یا خدمات ارائه شده با مشخصات تدوین شده .
کیفیت صرفاً بر عهده یک شخص یا بخش نیست ، بلکه به همه افراد مربوط می شود . مسؤلیت در مقابل کیفیت شامل کارگر خط تولید ، مأمور خرید و حتی مدیر شرکت می شود .
در کیفیت یک محصول تولید عوامل بسیاری موثر می باشند که از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- کیفیت مواد اولیه
- نیروی انسانی
- دستگاه های مورد استفاده در تولید
- روش تولید
- مصرف کننده
کیفیت نهایی محصولات تولیدشده از جمله سیم و کابل به صورت مستقیم به کیفیت مواد اولیه و مواد کمکی مورد استفاده در فرآیند تولید بستگی دارد . با استفاده از مفتولی مس و گرانول پی وی سی نا مرغوب نمی توان کابل با کیفیت تولید کرد . همچنین اگر روغن کشش مصرفی دارای ویژگیهای مطلوب در میزان PH یا در صد چربی نباشد ، قطعاً کیفیت مفتول خروجی از دستگاه های کشش مفتول نا مطلوب خواهد بود .
نیروی انسانی بدلیل اینکه به صورت مستقیم در نحوه عملکرد تجهیزات تولیدی و استفاده از مواد اولیه موثر است نیز تاثیر بسزایی در کیفیت محصولات خواهد داشت . به عنوان مثال در صورت تنظیم نامناسب پروفیل دمایی تجهیزی همچون اکسترودر نمیتوان انتظار کیفیت خروجی مناسب پلیمر را داشت .
ماشین آلات نیزدر کیفیت محصولات سیم و کابل دخالت دارند . به عنوان مثال در دستگاههای کشش مفتول همچون راد اگر آنیلر دچار اشکال شود ، در صد ازدیاد طول که یکی از معیارهای کیفی مفتول مس است از حدود تعیین شده منحرف خواهد شد . همچنین اگر دستگاه اکسترودری به کار بگیریم که دارای تجهیزات جانبی تنظیم کننده مثل قطر سنج ، ضخامت سنج و اسپارک تستر است ؛ پارامترهای سیم و کابل تولیدی مطلوب تر خواهد بود .
عامل تعیین کننده و تاثیر گذار دیگر در کیفیت محصولات تولیدی صنعت سیم و کابل ، مصرف کننده است . مصرف کننده و میزان رضایت ایشان از محصولات تولیدی به قدری مهم است که در بسیاری از استانداردها درجه کیفیت محصول را برابر درجه رضایت مشتری تعریف کرده اند .
کسب نظرات مشتری و استفاده از آن در بهبود کیفیت محصول جزء اصول اولیه و سر منشأ ارتقاء سطح کیفی است .
اولین گام در کنترل کیفیت محصول ، محاسبه تغییرات ذاتی در هر مرحله از فرآیند تولید است . برای این منظور اندازه گیری های لازم بر اساس طرح های کیفی و تولیدی از پیش تعیین شده انجام و ثبت می شوند . سپس این داده های اولیه تجزیه و تحلیل شده و برای محاسبه تغییرات ذاتی فرایند تولید به کار میروند .
در تعریف عام هر فرآیند کنترلی از جمله کنترل کیفیت سیم و کابل دارای مراحل زیر است :
- بر قراری استاندارد که بر اساس آن عملکردها ارزیابی می شوند .
- اندازه گیری که از طریق آن مشخصه های کیفی برای مقایسه با استانداردها ، اندازه گیری و ثبت می شوند .
- تجزیه و تحلیل انحرافات و مغایرت ها که پس از اندازه گیری مشخصه ها و مقایسه آنها با استانداردهای مربوطه ، مغایرت ها کشف و بررسی می شوند .
- طراحی و انجام اقدامات اصلاحی که در این روش پس از یافتن مغایرت ها ، علل بروز اختلاف ( اشکال در طرح ، اشکال در اجرا و یا اشکال در اثر تغییر شرایط محیطی ) را یافته و بر اساس آن اقدامات اصلاحی لازم صورت می گیرد .
کنترل کیفیت در سیم و کابل
سازمانهای امروزی علی الخصوص شرکت های تولیدی بدون داشتن تفکری سیستمی حتی با دارا بودن سیستم مدیریت کیفیت عملا قادر به کنترل و حفظ کیفیت مطلوب نخواهند بود . اولویت بندی در تصمیم گیری جهت رفع عیوب منجر به افت کیفی محصولات در حین تولید می تواند تأثیر قابل توجهی بر رسیدن به رضایت مشتریان و ارزش افزوده سهامداران ایفا کند .
نقش و اهمیت معیارها ، دستورالعمل ها و استانداردها در بهبود کیفیت محصول نهایی در هر صنعتی خصوصا” صنایع مرتبط با انتقال انرژی از جمله تولید سیم و کابل به دلایل زیر اجتناب ناپذیر است :
- ایجاد وحدت رویه در امور
- ساده نمودن و ایجاد نظم در نحوه ی انجام کارها
- امکان کنترل و نظارت برای اطمینان از انجام درسن فعالیت ها و کیفیت نهایی محصول
با توجه به گستردگی دامنه فعالیت ها و همچنین تخصصی بودن آنها ، تهیه و تدوین معیارها ، دستورالعمل ها و استانداردها در هر صنعتی به متخصصان آن صنعت می بایستی سپرده شود .
بصورت عام محصولات و یا خدماتی که انتظارات ما ( از جمله استفاده مطلوب و قیمت مناسب ) را برآورده کنند و یا بیش از حد انتظار ما باشند ، با کیفیت محسوب می شوند .
همچنین تعریف کیفیت در استانداردANSI/ASQC A3 – 1687 عبارت است از مجموع خصوصیات و ویژگی های یک محصول یا ارائه خدمت ، که به توانایی ارضاء نیازهای تعیین شده و یا بیان شده مربوط می شود . بی شک در تولید هر محصولی از جمله سیم و کابل نیازهای بیان شده از طریق قراردادها مشخص می گردند .
کنترل کیفیت در حقیقت تکنیک ها و فعالیت هایی که جهت حصول ، حفظ و بهبود کیفیت محصول به کار می رود . کنترل کیفیت در اغلب صنایع از جمله صنعت سیم و کابل به مجموعه فعالیتها و روشهای زیر وابستگی دارد :
- مشخصات محصولی که می بایستی تولید گردد .
- طراحی محصول یا ارائه خدمات به نحوی که مشخصات و الزامات مشتری را برآورده کند .
- تولید محصول یا برقراری سیستم خدماتی به طوری که کاملاً منطبق با مشخصات باشد .
- بازرسی به منظور اطمینان از انطباق محصول ساخته شده یا خدمات ارائه شده با مشخصات تدوین شده .
کیفیت صرفاً بر عهده یک شخص یا بخش نیست ، بلکه به همه افراد مربوط می شود . مسؤلیت در مقابل کیفیت شامل کارگر خط تولید ، مأمور خرید و حتی مدیر شرکت می شود .
در کیفیت یک محصول تولید عوامل بسیاری موثر می باشند که از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- کیفیت مواد اولیه
- نیروی انسانی
- دستگاه های مورد استفاده در تولید
- روش تولید
- مصرف کننده
کیفیت نهایی محصولات تولیدشده از جمله سیم و کابل به صورت مستقیم به کیفیت مواد اولیه و مواد کمکی مورد استفاده در فرآیند تولید بستگی دارد . با استفاده از مفتولی مس و گرانول پی وی سی نا مرغوب نمی توان کابل با کیفیت تولید کرد . همچنین اگر روغن کشش مصرفی دارای ویژگیهای مطلوب در میزان PH یا در صد چربی نباشد ، قطعاً کیفیت مفتول خروجی از دستگاه های کشش مفتول نا مطلوب خواهد بود .
نیروی انسانی بدلیل اینکه به صورت مستقیم در نحوه عملکرد تجهیزات تولیدی و استفاده از مواد اولیه موثر است نیز تاثیر بسزایی در کیفیت محصولات خواهد داشت . به عنوان مثال در صورت تنظیم نامناسب پروفیل دمایی تجهیزی همچون اکسترودر نمیتوان انتظار کیفیت خروجی مناسب پلیمر را داشت .
ماشین آلات نیزدر کیفیت محصولات سیم و کابل دخالت دارند . به عنوان مثال در دستگاههای کشش مفتول همچون راد اگر آنیلر دچار اشکال شود ، در صد ازدیاد طول که یکی از معیارهای کیفی مفتول مس است از حدود تعیین شده منحرف خواهد شد . همچنین اگر دستگاه اکسترودری به کار بگیریم که دارای تجهیزات جانبی تنظیم کننده مثل قطر سنج ، ضخامت سنج و اسپارک تستر است ؛ پارامترهای سیم و کابل تولیدی مطلوب تر خواهد بود .
عامل تعیین کننده و تاثیر گذار دیگر در کیفیت محصولات تولیدی صنعت سیم و کابل ، مصرف کننده است . مصرف کننده و میزان رضایت ایشان از محصولات تولیدی به قدری مهم است که در بسیاری از استانداردها درجه کیفیت محصول را برابر درجه رضایت مشتری تعریف کرده اند .
کسب نظرات مشتری و استفاده از آن در بهبود کیفیت محصول جزء اصول اولیه و سر منشأ ارتقاء سطح کیفی است .
اولین گام در کنترل کیفیت محصول ، محاسبه تغییرات ذاتی در هر مرحله از فرآیند تولید است . برای این منظور اندازه گیری های لازم بر اساس طرح های کیفی و تولیدی از پیش تعیین شده انجام و ثبت می شوند . سپس این داده های اولیه تجزیه و تحلیل شده و برای محاسبه تغییرات ذاتی فرایند تولید به کار میروند .
در تعریف عام هر فرآیند کنترلی از جمله کنترل کیفیت سیم و کابل دارای مراحل زیر است :
- بر قراری استاندارد که بر اساس آن عملکردها ارزیابی می شوند .
- اندازه گیری که از طریق آن مشخصه های کیفی برای مقایسه با استانداردها ، اندازه گیری و ثبت می شوند .
- تجزیه و تحلیل انحرافات و مغایرت ها که پس از اندازه گیری مشخصه ها و مقایسه آنها با استانداردهای مربوطه ، مغایرت ها کشف و بررسی می شوند .
- طراحی و انجام اقدامات اصلاحی که در این روش پس از یافتن مغایرت ها ، علل بروز اختلاف ( اشکال در طرح ، اشکال در اجرا و یا اشکال در اثر تغییر شرایط محیطی ) را یافته و بر اساس آن اقدامات اصلاحی لازم صورت می گیرد .
سیم و کابل – انواع سیم و کابل
انواع کابل برق
خرید و فروش کابل برق
انواع کابل برق – سیم و کابل ساختمانی – کابل های انعطاف پذیر سبک – کابل افشان
- کابل افشان سبک 2 در 0/5 و اطلاعات تخصصی
- کابل افشان سبک 2 در 0/75 و اطلاعات تخصصی
- کابل افشان سبک 3 در 0/5 و اطلاعات تخصصی
- کابل افشان سبک 3 در 0/75 و اطلاعات تخصصی
- کابل افشان سبک 4 در 0/5 و اطلاعات تخصصی
- کابل افشان سبک 4 در 0/75 و اطلاعات تخصصی
خرید کابل برق – سیم و کابل ساختمانی – کابل های نصب ثابت سبک – کابل مفتولی
خرید و فروش کابل برق
- کابل مفتولی سبک 2 در 1/5 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 2 در 10 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 2 در 16 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 2 در 2/5 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 2 در 25 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 2 در 35 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 2 در 4 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 2 در 6 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 3 در 1/5 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 3 در 10 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 3 در 16 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 3 در 2/5 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 3 در 25 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 3 در 35 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 3 در 4 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 3 در 6 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 4 در 1/5 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 4 در 10 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 4 در 16 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 4 در 2/5 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 4 در 25 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 4 در 35 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 4 در 4 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 4 در 6 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 5 در 10 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 5 در 16 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 5 در 2/5 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 5 در 25 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 5 در 35 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 5 در 4 و اطلاعات تخصصی
- کابل مفتولی سبک 5 در 6 و اطلاعات تخصصی
بیشتر بخوانید :
رزین پی وی سی ( PVC ) و روشهای تهیه آن
کابل برق – کابل قدرت – کابل قدرت چند رشته با روکش pvc – کابل قدرت چند رشته گرد
خرید و فروش کابل برق
- کابل قدرت چند رشته گرد 2 در 1/5 و اطلاعات تخصصی
- کابل قدرت چند رشته گرد 2 در 10 و اطلاعات تخصصی
- کابل قدرت چند رشته گرد 2 در 16 و اطلاعات تخصصی
- کابل قدرت چند رشته گرد 2 در 2/5 و اطلاعات تخصصی
- کابل قدرت چند رشته گرد 2 در 25 و اطلاعات تخصصی
[su_tabs style=”default” active=”1″ vertical=”no” mobile=”stack” class=”tseo”]
خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق –
خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق – خرید کابل برق
فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق –
فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق – فروش کابل برق
کابل برق قیمت – کابل برق قیمت – کابل برق قیمت – کابل برق قیمت – کابل برق قیمت – کابل برق قیمت کابل برق قیمت – کابل برق قیمت – کابل برق قیمت – کابل برق قیمت – کابل برق قیمت
[/su_tabs]
بدون دیدگاه