دو سناریو برای آزادسازی قیمت برق

دو سناریو برای آزادسازی قیمت برق  : در ادامه بحث مشکلات صنعت برق، معاون پژوهش و برنامه‌ریزی سندیکای صنعت برق ایران‌ گزارشی از چالش‌های برق و انرژی در اقتصاد ایران و راهکارهای توسعه آن در افق برنامه هفتم ارائه کرد. علیرضا اسدی در ابتدا‌ اشاره به اینکه خاموشی‌ها در سال جاری به حوزه صنعت سوق پیدا کرد، از افزایش شکاف میزان تولید و مصرف برق سخن گفت.

او‌ افزود: در سال‌های 1392 و 1393 مطالعه‌ای در سندیکا انجام گرفت که نشان ‌می‌داد اگر روند تولید برق به همان منوال ادامه یابد، ظرفیت تولید به 86 هزار مگاوات ‌می‌رسد در حالی که ظرفیت مورد نیاز 104 هزار مگاوات است. بنابراین کمبود 17 الی 18 هزار مگاواتی برق که امروز حادث شده توسط سندیکا پیش‌بینی شده و هشدار داده شده بود.

معاون پژوهش و برنامه‌ریزی سندیکای صنعت برق، سپس مکانیزم ناکارآمد قیمت گذاری، کسری بودجه، کاهش سرمایه‌گذاری و افزایش بدهی را به عنوان ابرچالش‌های اقتصاد برق و انرژی مورد اشاره قرار داد.

اسدی در ادامه با بیان اینکه حجم یارانه تخصیص یافته در صنعت برق بسیار زیاد بوده و در مقابل نارضایتی‌ها نیز بسیار است، ادامه داد: این وضعیت ممکن است دولت را ناگزیر به حرکت در مسیر آزادسازی قیمت کند. اما سناریوی محتمل‌تر در این زمینه آن است که بخش‌هایی از برق مصرفی کشور به نرخ آزاد و بخش‌هایی از آن به نرخ دولتی عرضه شود. در واقع دولت ‌می‌تواند برق بخش خانگی را با بهره‌گیری از نیروگاه‌های دولتی که 40 درصد نیروگاه‌های کشور را تشکیل ‌می‌دهد به نرخ دولتی و برق صنعت را به نرخ آزاد عرضه کند.

او در بیان راهبردهای کلیدی صنعت برق برای عبور از چالش‌ها به «ضرورت اصلاح نظام مالی برق در جهت توسعه صنعت»، «اصلاح نظام حکمرانی صنعت برق»، «اصلاح رژیم حقوقی و مقررات حاکم بر این صنعت» و «رفع موانع‌ و توسعه صادرات صنعت برق» اشاره کرد.

دو سناریو برای آزادسازی قیمت برق
اسدی پیش‌بینی مصرف برق تا پایان برنامه هفتم (سال 1407) را‌ 135 هزار مگاوات اعلام کرد‌ و گفت: سرمایه مورد نیاز برای ایجاد این ظرفیت در بخش حرارتی 18 میلیارد دلار، در بخش تجدیدپذیر 10 میلیارد دلار و در بخش برق‌آبی 4.5 میلیارد دلار است.‌ برای توسعه شبکه متناسب توسعه ظرفیت نیز به همان میزان سرمایه‌گذاری در بخش انتقال و فوق توزیع و توزیع موردنیاز است که به رقمی حدود 12 میلیارد دلار در سال می‌رسد.

او در ادامه پیشنهادات سندیکای برق برای تدوین برنامه هفتم توسعه را مورد اشاره قرار داد. (گزارش کامل ارائه شده در این بخش را می‌توانید اینجادریافت و مطالعه کنید.)

 

 

دو سناریو برای آزادسازی قیمت برق دو سناریو برای آزادسازی قیمت برق دو سناریو برای آزادسازی قیمت برق دو سناریو برای آزادسازی قیمت برق  دو سناریو برای آزادسازی قیمت برق دو سناریو برای آزادسازی قیمت برق

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *